EM håndbold

Dette bliver Danmarks nøgle til EM-guld

Danmark står i sin første finale i 18 år, og det er noget særligt, der skal lykkes, hvis det skal ende med guld. Det mener TV 2 SPORTs eksperter.

Du kan se EM-finalen mellem Danmark og Norge på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20.30.

Det danske landshold har kun tabt én kamp ved EM.

Det var åbningskampen mod Slovenien, og siden har de danske kvinder ikke set sig tilbage, og de er kun blevet bedre og bedre.

Jeg har set et dansk kvindelandshold i fuldstændig balance

Peter Bruun Jørgensen

Det samme er det danske forsvar, og ifølge TV 2 SPORTs håndboldeksperter er det igen her, Danmark skal dominere, hvis det skal ende med medaljer af den fineste karat ved EM.

- Det danske forsvar bliver nøglen til EM-guldet, siger TV 2 SPORTs ekspert Lærke Møller.

- Danmark skal stå kompakt og gøre det tæt, Så Nora Mørk, Henny Reistad og Stine Oftedal får mindre plads at arbejde på. Dermed bliver de tvunget til at spille ud på fløjene, så de herfra skal afgøre kampen. Det kan blive til Danmarks fordel.

Norges skal køre på rutinen

Ekspert Peter Bruun Jørgensen stemmer i kor og fremhæver også Danmarks mentale ståsted, der er rigtig stærkt.

- Det bliver en hård kamp. Norge er et rigtigt godt hold, der viste skræmmende styrke i semifinalen. Men det danske landshold har for mig at se udviklet en vanvittig mental styrke. Jeg tror, at nordmændene kommer til at slå sig på det danske forsvar. Jeg er meget optimistisk i forhold til EM-guld til Danmark, siger Peter Bruun Jørgensen.

Han fremhæver dog, at Danmark står et helt andet sted i forhold til Norge, når vi ser på rutinen.

- Det kan godt få betydning, at de norske spillere har stået i mange finaler. De har vundet før og ved, hvordan man tackler det. Men jeg synes bare, jeg har set et dansk kvindelandshold i fuldstændig balance. Det kan blive en kæmpe styrke, når den her kamp formentlig skal afgøres inden for de sidste ti minutter.

- Jeg tror, Norge får problemer med at score mod et stærkt, dansk forsvar. Det kan blive helt afgørende, hvordan fløjene kommer til at gøre det. Både de danske og de norske. Kan de danske fløje få hul på de norske keepere, så har Danmark en fin chance for at vinde, siger Peter Bruun Jørgensen.

Danmark vandt det seneste opgør mod Norge, da danskerne sejrede med 31-29 i den sidste kamp i mellemrunden. Nu mødes de to nationer så igen.