EM håndbold

Danske stjerner er ramte: - Men næste gang er det vores tur

De danske spillere står tilbage med en bittersød fornemmelse efter finalenederlaget. Det styrker dog motivationen, at karaten ikke er som ønsket.

Det danske landshold led et spinkelt nederlag til Norge og måtte nøjes med EM-sølv.

Trods skuffelsen ser de danske spillere allerede nu frem til de kommende slutrunder, hvor de har sat næsen op efter guld.

Sandra Toft

Målvogter

- Jeg er enormt stolt over, at vi kan rejse hjem med en sølvmedalje. Det havde jeg ikke turde drømme om, før slutrunden blev skudt i gang.

- Skuffelsen skal lige forsvinde, men alt i alt er jeg pavestolt.

Kristina Jørgensen

Bagspiller

- Det er hårdt at modtage sølv til en medaljeceremoni - især efter så tæt en finale.

- Alt i alt er jeg virkelig stolt over vores præstation. Hele holdet har leveret fra øverste hylde i gennem hele slutrunden.

Mie Højlund

Bagspiller

- Jeg har været hele følelsesregistret igennem siden slutfløjtet. I omklædningsrummet lige efter kampen var jeg ked af det og skuffet, men nu er jeg alligevel stolt.

- Vi har været så privilegerede og dygtige at spille os hele vejen i finalen, som har givet os meget erfaring. Samtidig har vi spillet hele turneringen med kniven for struben, og vi har leveret en virkelig god holdindsats. Det har været så givende for os som hold.

Anne Mette Hansen

Bagspiller

- Vi er en erfaring rigere, og så må vi se, om vi kan tage det sidste trin op til næste slutrunde.

- Det gør pisseondt at se Norge løfte trofæet, men det giver os bare endnu mere motivation til at klø på og stå endnu stærkere til næste slutrunde.

Louise Burgaard

Bagspiller

- Det er hårdt at se Norge vinde guld, men jeg har samtidig masser af blod på tanden. Vi har gjort så meget rigtigt, og vi har et godt fundament, vi kan bygge videre på.

- For tre år siden blev vi nummer fire, sidste år blev vi nummer tre, og i år slutter vi på andenpladsen. Det betyder vel, at det er vores tur næste gang?

Kathrine Heindahl

Stregspiller

- Sølvmedaljen er et symbol på, hvad vi har kæmpet for i så mange år, samt den rejse vi har været på.

- Jeg ville selvfølgelig gerne have, at den skulle være af guld. Det er en skuffelse, men det er samtidig en kæmpe glæde over det, vi har præsteret under EM og det sidste lange stykke tid. Jeg er enormt stolt over, hvordan vi har flyttet landsholdet.

Det danske landshold vandt seneste EM-sølv i 2004, hvor de to år inden vandt guld.