Håndbold

TTH-profil smutter - rejser hjem ligesom sin bror

Playmaker Frederik Tilsted vender hjem til Mors-Thy, som han forlod for to år siden.

Artiklen er opdateret, efter Mors-Thy tirsdag har bekræftet skiftet.

Et opsigtsvækkende skifte er på vej i herreligaen i håndbold.

Det er kun en uges tid siden, at Mors-Thy stolt kunne fortælle, at BSH-fløjen Henrik Tilsted til sommer vender tilbage til Limfjordsøen efter fem år væk hjemmefra. Og han bliver ikke den eneste Tilsted, der vender hjem.

TTH Holstebro-profilen Frederik Tilsted - lillebror til Henrik - tager nemlig også tilbage til Mors-Thy, som han forlod for to år siden.

Da TV 2 SPORT mandag erfarede skiftet, ville hverken TTH Holstebro eller Mors-Thy kommentere oplysningerne. Siden har Mors-Thy dog nu selv bekræftet signingen på klubbens hjemmeside.

Et scoop

Skiftet er overraskende, fordi Frederik Tilsted indtil nu har været en af sæsonens bedste for TTH Holstebro med 53 mål, 24 assists og en titel som månedens spiller i HTH Ligaen i oktober.

Traditionelt har TTH i årevis desuden været storebror i forholdet til de regionale ligarivaler fra Limfjorden, som ligger nummer 12 i HTH Herreligaen, mens TTH er nummer seks.

- Det er jo ikke så ofte, at der træder en ligaprofil ind i Mors-Thy Håndbold. Det er oftest profiler, der tager herfra og bliver endnu større profiler et andet sted - det i sig selv gør, at det er et scoop for os, siger Mors-Thy-træner Niels Agesen på klubbens hjemmeside.

- At endnu en af de spillere, som er udviklet her, vender tilbage til Mors-Thy Håndbold, det synes jeg, at klubben, miljøet og området skal tage som et kæmpe skulderklap, siger Agesen.

Frederik Tilsteds kontrakt med Mors-Thy gælder i to år - til sommeren 2025.

- Mors-Thy Håndbold er et perfekt match i forhold til, hvor jeg er i min karriere lige nu, og hvor jeg gerne vil hen. Klubben har en stærk kultur og et godt træningsmiljø, hvor man får lov til at spille og udvikle sig, siger spilleren selv på Mors-Thys hjemmeside.

Frederik Tilsted har ikke spillet for TTH Holstebro siden begyndelsen af november på grund af en knæskade, der formentlig holder ham ude indtil februar.