Håndbold

På jagt efter Aalborgs sjæl – ikke alt er, som det bør være

TV 2 SPORT bringer hver mandag en klumme om de seneste begivenheder i håndboldens verden.

Jeg higer og søger – ikke efter Oehlenschlägers ’Guldhornene’ – men efter den ålborgensiske håndboldsjæl, der netop nu fremstår i en mere forhutlet udgave, end jeg længe har set.

Ikke fordi det er blevet til et par nederlag i HTH-Ligaen, selv om syvmålsnederlaget hjemme til Arnoldsen og Skanderborg Aarhus ikke pyntede på helhedsbilledet.

Snarere fordi ambitionsniveauet er så tårnhøjt i det nordjyske, hvor ambitionen uden diskussion i øvrigt er hjemtagelsen af håndboldens fornemste trofæ overhovedet:

Champions League-trofæet.

Lige nu er kampene i Machineseeker EHF Champions League blevet en voldsom udfordring for Mikkel Hansen og hans kammerater.

Jeg mangler både knoer og det fedt, uden hvilket selv et nok så godt hold ikke præsterer

Specielt de to nederlag til franske Nantes indikerer, at ikke alt er, som det bør være søndenfjords.

Tilbage til et holds sjæl og det udtryk, enhver træner gerne vil se, når alt ikke lige kører som planlagt.

Selv om Stefan Madsens mandskab de senere år har været fyldt med finesse, har det været min opfattelse, at netop kombinationen af finesse og knyttede knoer – hårdt arbejde – var grund- og hjørnestenen i det eventyr, der for ikke så længe siden bragte Møllgaard & Co. i selveste Champions League-finalen.

Nu er truppen ovenikøbet blevet forstærket. Mikkel Hansen og Mads Hoxer er kommet til. Muligheden for at have flere aktører i spil til er således til stede, så Felix Claar ikke betingelsesløst skal slide sig igennem 100 dueller per kamp.

Det fungerer ikke, og jeg mangler både knoer og det fedt, uden hvilket selv et nok så godt hold ikke præsterer.

Hansen og Palmarsson er som oftest finessernes mestre, men lige nu kniber det med både finesserne og det returløb, der for ofte er mangelfuldt.

Godt nok stod Viktor Gisli Hallgrimsson flot i sidste torsdags kamp, men jeg mindes næsten ikke at have set Mikkel Hansens normalt så overlegne skudteknik komme så meget til islandsk kort, som tilfældet var.

Holdets mand

Heller ikke defensivt er alt i sync. Jeg taler ikke Aalborg Håndbold sjæl uden at nævne Henrik Møllgaard.

Han er, om nogen, selve definitionen på en holdets mand, men også han slider med kvaliteten netop nu.

Selv for den snu, kloge og forudseende strateg ser det ud til at være blevet sværere og sværere at modstå de kæmpefysikker, som Europas bedste hold toner frem med uge efter uge.

Og så savner jeg Møllgaard som kontraspiller. Blot et enkelt mål er det blevet til indtil nu, hvor det de to foregående hed henholdsvis 58 og 29 scoringer.

Fem kampe resterer inden VM-pausen. Champions League byder på udekamp i Barcelona og hjemmekamp mod THW Kiel.

I HTH-Ligaen er det hjemme mod Skjern Håndbold og ude mod Bjerringbro-Silkeborg. Og endelig en vigtig pokalkvartfinale i Gudme tre dage før juleaftensdag.

Rigeligt med udfordringer, der vil give mig et klart billede af, om Stefan Madsen og Arnor Atlason – sammen med spillerne – har fundet den sjæl og det udtryk frem, der igen gør Møllgaard & Co. genkendelige.

Stor kvalitet i Skanderborg Aarhus

En hyldest er påkrævet. Nick Rasmussen og Skanderborg Aarhus Håndbold har vendt minus til plus. I dén grad endda. Dum sæsonstart. Fire kampe, ét point. Måske resultatet af farvellet til forsvarets absolutte styrmand, Matthias Smed, der foretrak vestjysk ambition fremfor for midtjysk almindelighed.

Måske også lidt uheld undervejs, hvor ungdomstalenterne Thomas Arnoldsen og Thor Kristensen pådrog sig tidlige skader.

Fakta er, at Morten Balling – 35-årig oldboys-udgave – spiller som i ungdommens vår – og får kvalitativ assistance af de ungdommelige rødder personificeret i Thomas Arnoldsen – nu fri for skader – og Hákun West Av Teigum, der inden længe drager mod den tyske hovedstad, Berlin, hvor han skal være en del af en i forvejen dannet danskerkoloni med så kendte efternavne som Gidsel, Holm, Lindberg og Andersson.

Jeg glemmer ikke nytilkomne Jonathan Mollerup, der i en sen alder – 29 år – antyder forhåbning om en endnu mere gylden fremtid.

Sluttelig en imponerende Salah Boutaf, der toppræsterer og kan finde ro ved bare at kigge mod udskiftningsbænken, hvor rutinerede Kristoffer Laursen indgyder netop det: ro.

Fem ligasejre – blandt dem en ydmygelse af mægtige Mikkel Hansen og Aalborg Håndbold – endda i Sparekassen Danmark Arena i Aalborg – vidner om, hvor langt Nick Rasmussens tropper er kommet.

Læg dertil fire sejre ud af fire mulige i EHF European League, og du, kære læser, har et godt billede af et Skanderborg-Aarhus i absolut topform.

Lørdag mishandlede Arnoldsen & Co. TTH med hele 34-24. Tirsdag byder kampmenuen på optræden i Berlin, hvor Gidsel, Holm, Lindberg og Andersson – som Bundesligaens dukse – byder Arnoldsen & Co op til dans.

Her får jeg et varsel om, hvor Boutaf og hans venner reelt befinder sig på det internationale formbarometer.