Håndbold

Gidsels "spektakulære" kontrakt overrasker Nyegaard

Mathias Gidsel har forlænget sin kontrakt til 2028 med Füchse Berlin.

Danske Mathias Gidsel og den tyske håndboldklub Füchse Berlin lader til at komme godt ud af det med hinanden.

Så godt, at parterne søndag har meddelt, at de er nået til enighed om at forlænge Gidsels aftale med klubben til 2028. Oprindeligt løb Gidsels kontrakt med Berlin-klubben til 2025.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard er forundret over kontraktens længde.

- Det er spektakulært. Det er en meget lang kontrakt, men det er en trend i tiden, at der bliver skrevet længere og længere kontrakter, fortæller Bent Nyegaard.

- Det overrasker mig, at han har skrevet til 2028. Det er længe at binde sig til en klub, selvom der selvfølgelig er indskrevet en klausul. Der er helt sikkert andre klubber, der har været interesseret i Gidsel.

"Füchse Berlin må have en plan"

Eksperten fremhæver i samme ombæring, at den seksårige kontakt er et udtryk for, at Füchse Berlin satser på, at Gidsel kan være med til at spille klubben helt i top. Både i ligaen og i Champions Leauge.

- Baggrunden er positiv, da det viser, at han er faldet godt til i klubben. Samtidig må klubben have tegnet nogle planer for ham økonomisk. Ikke økonomisk for Gidsel, men for selve klubben så de kan spille med helt oppe i toppen på niveau med Kiel, Flensburg og Magdeburg de næste år. Det må være den vej, Berlin skal, siger eksperten.

- De må have præsenteret en klar strategi for ham, der indikerer, at de kan og vil følge med de allerbedste. Også økonomisk.

Den 23-årige dansker byttede sidste sommer GOG ud med Füchse Berlin. Søndag gjorde han comeback for sin klub efter en skadesperiode på to måneder.