Håndbold

Presset stiger på Mikkel Hansen

TV 2 SPORTs håndboldredaktør Dan Philipsen skriver i denne uges klumme om Mikkel Hansen, der ikke har sprudlet på det seneste i Aalborg Håndbold.

Dette er ikke en dom over Mikkel Hansens sensationelle skifte til Aalborg Håndbold.

Vi er kun lige omkring 30 procent henne i hans første sæson ved Limfjorden. Is på, gribbe.

En anden faktor i en fair vurdering er et kig på historikken. I marts blev Mikkel Hansen ramt af en blodprop under en operation i det knæ, som tydeligvis er præget af snart 20 år i tophåndboldens tegn. Lad det være slået fast, at Mikkel Hansen ikke kan det på en håndboldbane, som han kunne engang.

Efter Mikkel Hansens entre er niveauet faldet i Champions League. Hvor paradoksalt er det ikke?

Det giver med andre ord god mening, at Mikkel Hansen ikke er eksploderet i kontinuerlig verdensklasse i Aalborg.

Når en klumme om emnet alligevel er på sin plads, ja så er det, fordi vi taler om Mikkel Hansen. Danmarks bedste mandlige håndboldspiller nogensinde. Hjemme på en treårig kontrakt. Tydeligvis tilbage for at slutte karrieren på dansk parket.

Og så er det også interessant, fordi Mikkel Hansen ikke har løftet Aalborg Håndbold endnu. Jeg vil ikke sige, at nummer 24 har spillet dårligt, men godt har det heller ikke været. Senest illustreret med en decideret svag indsats i Champions League-nederlaget i Barcelona i den forgangne uge.

Og dét er problemet. Mikkel Hansen er kommet hjem for at kunne sætte det sidste flueben i karrieren med Champions League-trofæet. Aalborg har købt ham, så han kunne løfte holdet det sidste trin ind over dørtærsklen til håndboldhimlen. Så gode har Aalborg været i de seneste sæsoner. Men efter Mikkel Hansens entre er niveauet faldet i Champions League. Hvor paradoksalt er det ikke?

Jeg tænker, at Hansen, træner Stefan Madsen og klubdirektør Jan Larsen grubler og spekulerer i timevis. Hvor finder man nøglen til at få forløst Mikkel Hansens spil i Aalborg?

På afstand kan det blotte øje se, at Aalborgs bedste spiller i de to stor-sæsoner, Felix Claar, fungerer bedst, når Mikkel Hansen ikke er ved hans side. Klogere håndboldhoveder forklarer, at tempoet falder med Hansen, hvilket ikke bekommer Claars spillestil.

Der er sikkert mange flere lag i den analyse.

Bor i København, spiller i Aalborg

En anden kan være det faktum, at Mikkel Hansen bor i København og altså spiller i Aalborg. Ekspert hos kollegerne på Viasat og tidligere toptræner, Christian Dalmose, opfordrede forleden Mikkel Hansen til at flytte til Aalborg for at optimere sit håndboldspil.

Jeg har ikke privatadresse på en eneste håndboldspiller, men jeg tør godt fastslå, at ingen andre end Hansen skal med rutefly for at komme til træning.

Det er bare svært at gøre sig klog på og fælde dom over. Kun ganske få kender Mikkel Hansens familieforhold, hans aftale med Aalborg Håndbold, hans timeforbrug på transport eller antallet af overnatninger i Aalborg. Måske er han lykkeligere end nogensinde over balancen mellem håndbold og familieliv.

Vi ved kun, at han kommer til alle træninger og bidrager hver gang. Det fortalte Jan Larsen i sidste uge. Det indikerer ikke, at geografi er skyld i hans svingende præstationer på banen.

Når rubrikken på denne klumme alligevel antager en negativ tone, så handler det om tiden, der kommer. Mikkel Hansen skal skynde sig at spille håndbold som Mikkel Hansen igen. Hvis rynkerne på næsen og tvivlen i Nordjylland skal holdes for døren, så skal han til at spille bedre.

Det handler ikke om urealistiske krav, synes jeg. Han er ligaens – med afstand – dyreste spiller. Han har evner som ingen andre. Så skal man spille bedre end det hidtil har været tilfældet.

Til Viasat slog Jan Larsen fast, at også Mikkel Hansen kan være ramt på selvtilliden. Det må meget gerne være en stor del af forklaringen, for før eller siden bliver det jo så godt igen. En periode med dårlige præstationer er til at leve med. Helena Christensen er sikkert heller ikke pæn hver eneste morgen.

UGENS NOTABENE

GOG er begyndt at kede mig.

Skrev jeg virkelig det? GOG, dette sprudlende, hurtige og livlige mandskab med den fede energi og suveræne træner.

Men ja. 37-42. 34-36. 31-28. 35-40. 37-31. 36-41. 32-32. 35-33.

Det er resultaterne i holdets seneste otte kampe. Der scores simpelthen for mange mål i deres kampe. Efter min smag.

Jeg elsker håndboldens gladiator-mentalitet, når seks mand giver bolden op og går ned mod syv modstandere for at passere dem. Hvis efterhånden hvert eneste angreb ender i mål, så bliver håndbold lige så kedeligt som basketball, hvor en scoring mister sin storhed, fordi de kommer konstant og hele tiden.

UGENS NOTABENE 2

Imens Aalborg Håndbold hoster, og GOG spurter basket-håndbold, så lister landets tredje bedste hold, Bjerringbro-Silkeborg, rundt og laver deres ting mere og mere overbevisende.

Træner Patrick Westerholm har for alvor fået sat et aftryk og lagt et højt bundniveau. Tabet af Jakob Lassen virker lige nu overkommeligt, hvilket i sig selv er godt trænerarbejde. Truppen er ikke så stor, dyr og pompøs som tidligere. Men håndværket er i orden, og BSH spiller vel aldrig en rigtig dårlig kamp.

Og næste sæson kommer Rasmus Lauge hjem……