Jacobsen sætter ord på de fire slutrundedebutanter

Mandag har Nikolaj Jacobsen præsenteret den trup, der i januar skal forsøge at vinde VM for tredje gang i træk.

Fire navne skiller sig ud Danmarks VM-trup, selvom der ikke er de store overraskelser.

Lasse Møller (10 landskampe), Simon Pytlick (8 landskampe), Mads Hoxer (2 landskampe) og Lukas Jørgensen (0 landskampe).

De fire spillere står alle foran deres slutrundedebut, og Lukas Jørgensen står endda foran sin debut på A-landsholdet. Men det betyder ikke, at man skal skorte på forventningerne til Danmark.

- Alle de fire nye har hver deres kvaliteter, som vi tror på, de kan byde ind med, siger landstræner Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Og her sætter han ord på alle mesterskabsdebutanterne:

- Lasse Møller har spillet godt for Flensborg den seneste måneds tid. Han kan blandt andet skyde lidt længere udefra end nogle af de andre bagspillere, der er lidt mere gennembrudsfarlige. Han har et ekstremt godt skud, som vi håber at kunne få gavn af.

- Simon Pytlick var med i den seneste samling, hvor han gjorde det rigtigt godt. Han er hurtig på fødderne, har et rigtigt godt skud og så kan han bidrage i kontrafasen. Han er udlært i GOG, hvor kontrafasen betyder meget.

- Mads Hoxer dækker godt op, og han kan i perioder også supplere som 3’er i det centrale forsvar. Taktisk er han rigtig dygtig, og så er hans vurderingsspil også rigtigt godt. Derudover har han et godt skud fra distancen, som vi kan få gavn af.

- Lukas Jørgensen har gjort det fremragende for GOG i den her halvsæson. Han har taget et stort skridt i den rigtige retning ved at løfte sin defensiv. Offensivt har han også været rigtig god. Han er en af de bedste screeningsspillere, vi har.

Ved VM 2023 indleder Danmark med at spille gruppekampe mod Belgien (13. januar), Bahrain (15. januar) og Tunesien (17. januar).

Slutrunden kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.

Danmarks VM-trup

N. Landin

Niklas Landin #1

Klub: THW Kiel

Position: Målvogter

Landskampe: 247

Mål: 10

Alder: 33

Bent Nyegaards analyse: 
Danmarks mest afgørende spiller. Tårnhøjt niveau og har gennem sine mange store præstationer opbygget en enorm respekt hos samtlige modstandere, hvilket giver ham store fordele, når kampene for alvor spidser til.

Foto: DHF

K. Møller

Kevin Møller #20

Klub: Flensburg-Handewitt

Position: Målvogter

Landskampe: 70

Mål: 7

Alder: 33 år

Bent Nyegaards analyse:
Kvalitet fornægter sig ikke. Passer perfekt til rollen som spilleren, der – i kortere perioder – skal sikre, at Landin har det nødvendige overskud, når kampe skal afgøres. 

Foto: DHF

Saugstrup

Magnus Saugstrup #15

Klub: Magdeburg

Position: Streg

Landskampe: 58

Mål: 129

Alder: 26 år

Bent Nyegaards analyse:
Top-3 på min verdensrangliste. Kolossal udvikling på rekordtid. Én af landsholdets mest afgørende spillere. Burde være lidt slidt. Har spillet stort set samtlige minutter for sin klub her i efteråret.

Foto: DHF

Jørgensen

Lukas Jørgensen #25

Klub: GOG

Position: Streg

Landskampe: 2

Mål: 11

Alder: 23 år

Bent Nyegaards analyse:
’A star is born’. Fik pludselig chancen som førstevalg, da Anders Zachariassen desværre blev skadet. Imponeret stort i ligaen, men i endnu højere grad mod de helt store. Og her snakker jeg Veszprém, PSG og Magdeburg. Screeningsstærk, fartdjævel og afslutningssikker er tre karakteristika for stortalentet.

Foto: DHF

Hald

Simon Hald #34

Klub: Flensburg-Handewitt

Position: Streg

Landskampe: 65

Mål: 83

Alder: 28 år

Bent Nyegaards analyse:
Vedvarende en forsvarsklippe for både det danske landshold og Flensburg-Handewitt. Spillet flot halvsæson syd for grænsen, hvor spilletiden næsten udelukkede drejer sig om defensive pligter.

Foto: DHF

M. Landin

Magnus Landin #4

Klub: THW Kiel

Position: Venstre fløj

Landskampe: 104

Mål: 209

Alder: 27 år

Bent Nyegaards analyse:
Kommet stærkt tilbage efter sin skade, der viste blødning i leveren. Får i højere og højere grad mulighed for at styrke sit forsvarsarbejde med mange minutter som forsvarsback hos THW Kiel. En kvalitet, Nikolaj Jacobsen sætter stor pris på.

Foto: DHF

Jakobsen

Emil Jakobsen #7

Klub: Flensburg-Handewitt

Position: Venstre fløj

Landskampe: 39

Mål: 144

Alder: 24 år

Bent Nyegaards analyse:
Ser ud til at være faldet ualmindeligt godt til i Flensburg-Handewitt. Forrygende speed, afslutningseffektivitet lige under 80 procent. Svært ikke at blive i godt humør, når jeg betragter Jakobsens enorme springkraft efterfulgt af en kropskontrol, som de fleste vil misunde ham. Forsvarspillet kan fortsat udvikles betragteligt.  

Foto: DHF

Lindberg

Hans Lindberg #18

Klub: Füchse Berlin

Position: Højre fløj

Landskampe: 281

Mål: 776

Alder: 41 år

Bent Nyegaards analyse: 
Om føje tid er Lindberg all-time topmålscorer i den tyske Bundesliga. Som 41-årig! Fortæller vist alt. Kun overgået af Casper U. Mortensen på dette års topscorerliste. Til gengæld overgår ingen Berlin-spilleren i effektivitet. Vilde 81,38 procent er det blevet til indtil nu. Yderligere plus for stor evne til at forsvare flot.

Foto: DHF

J. Hansen

Johan Hansen #26

Klub: Flensburg-Handewitt

Position: Højre fløj

Landskampe: 71

Mål: 145

Alder: 28 år

Bent Nyegaards analyse:
Vanvittigt hurtig, fremragende teknik, der dog ind imellem har svigtet Hansen i hans første sæson i Flensburg. Skal stadig udvikle sit forsvarsspil

Foto: DHF

Kirkeløkke

Niclas Kirkeløkke #3

Klub: Rhein-Neckar Löwen

Position: Højre back

Landskampe: 53

Mål: 99

Alder: 28 år

Foto: DHF

Lauge

Rasmus Lauge #11

Klub: Veszprém

Position: Playmaker

Landskampe: 142

Mål: 353

Alder: 31 år

Bent Nyegaards analyse:
Anfører og styrmand i Veszprém. Spillede gudeagtigt frem til midten af november, hvor en skade krævede mindre belastning. Er nu tilbage, og rammer Lauge topniveau i januar, bliver han en helt afgørende figur i Jacobsens mange strategier. 

Foto: DHF

Gidsel

Mathias Gidsel #19

Klub: Füchse Berlin

Position: Højre back

Landskampe: 39

Mål: 184

Alder: 23 år

Bent Nyegaards analyse:
Tog selveste Bundesligaen med storm, da han tog hul på sit eventyr i forbundsrepublikkens hovedstad. Var på skadestidspunktet nok den bedste. Kan drage fordel af at være ekstra frisk efter at have siddet ude med sin fingerskade. Bliver landsholdets angrebsmæssige omdrejningspunkt. Spændt på at se, om han også har udviklet sit forsvarsspil.

Foto: DHF

Møllgaard

Henrik Møllgaard #21

Klub: Aalborg Håndbold

Position: Venstre back

Landskampe: 192

Mål: 182

Alder: 37 år

Bent Nyegaards analyse:
Stadig landsholdets forsvarsmæssige omdrejningspunkt. Lille nedtur med Aalborg Håndbold for en måneds tid siden, men er på vej tilbage til sit gamle flotte niveau. Møllgaards lederevner vil nok en gang have enorm nytteværdi for landsholdet. 

Foto: DHF

Mensah

Mads Mensah Larsen #22

Klub: Flensburg-Handewitt

Position: Playmaker

Landskampe: 174

Mål: 314

Alder: 31 år

Bent Nyegaards analyse:
Havde det i perioder svært sammen med et Flensburg-mandskab, der præsterede under niveau. Viste sin kolossale værdi, da Gottfridsson blev skadet. Vil igen være landstrænerens altmuligmand, når denne eller hin opgave – det gælder både forsvars- og angrebsproblematikker – skal løses.

Foto: DHF

M. Hansen

Mikkel Hansen #24

Klub: Aalborg Håndbold

Position: Venstre back

Landskampe: 243

Mål: 1261

Alder: 35 år

Bent Nyegaards analyse:
Forventningerne var kolossale, da Mikkel Hansen tog fat på sit nordjyske eventyr. Dem levede hverken Hansen eller holdet op til i sæsonstarten. Plusserne blev til gengæld flere og flere, som julen nærmede, og i perioder så jeg Hansens enorme overblik udfolde sig. Med de mange fartglade kammerater, Danmarks bedste håndboldspiller omgiver sig med, får han mulighed for at overbevise os alle om, at han stadig er bedst, når det gælder allermest. 

Foto: DHF

Damgaard

Michael Damgaard #27

Klub: Magdeburg

Position: Venstre back

Landskampe: 87

Mål: 225

Alder: 32 år

Foto: DHF

Holm

Jacob Holm #32

Klub: Füchse Berlin

Position: Venstre back

Landskampe: 69

Mål: 190

Alder: 27 år

Bent Nyegaards analyse:
Fortsat styrmand på Bundesligaens tophold og i stadig udvikling. Holms hurtige fødder og flotte overblik gør ondt på de fleste modstandere. Kan nu profitere af at have spilminutter med Gidsel, selvom det ikke er blevet til så mange som håbet.  

Foto: DHF

❌ Hoxer

Mads Hoxer #38

Blev skiftet ud af truppen før den sidste mellemrundekamp.

Klub: Aalborg Håndbold

Position: Højre back

Landskampe: 4

Mål: 7

Alder: 22 år

Bent Nyegaards analyse:
Sjældent, en så ung spiller behersker så meget på så tidligt et tidspunkt i karrieren. De fleste holder øje med fart, skud og evne til at duellere, og her står det rigtig fint til. Sjældnere er det, at talentet har så mange forsvarsmæssige kvaliteter, at han allerede har afviklet spilminutter som 3’er i Aalborg Håndbolds forsvar i selv de største arenaer i Champions League. Gælder det også ved et VM, har Nikolaj Jacobsen endnu et – af i forvejen mange –kort at spille ud. 

Foto: DHF

Pytlick

Simon Pytlick #43

Klub: GOG

Position: Playmaker

Landskampe: 10

Mål: 28

Alder: 22 år

Bent Nyegaards analyse:
'A star is born’ for anden gang i denne spillervurdering. Har imponeret mig her i efteråret. Ind imellem spørger jeg mig selv, om der overhovedet er noget i dette komplicerede spil, dette kæmpetalent ikke behersker. Jeg spørger stadig, men jeg måtte ned i området for at forsvare. Før jeg fik svar. Det kan forbedres og bliver et stort udviklingsområde for det ultimative boldtalent.

Foto: DHF

❌ Møller

Lasse Møller #64

Lasse Møller blev skiftet ud den 18. januar på grund af problemer med venstre lægben.

Klub: Flensburg-Handewitt

Position: Venstre back

Landskampe: 11

Mål: 6

Alder: 26 år

Bent Nyegaards analyse:
Fik spilminutter, da Gottfridsson blev skadet. Gav masser af prøver på sit enorme repertoire. Har dog ikke spillet nævneværdigt efter svenskerens tilbagevenden. Har evnen til at spille stort på få minutter. En evne, han sandsynligvis får brug for ved dette VM.

Foto: DHF

Statistikken er opgjort per 9. januar 2023