Ydmyg Lindberg efter historisk aften

Hans Lindberg er nu den mest scorende dansker i Bundesligaen og bare 29 mål fra at blive all-time-greatest.

I midten af marts kan Hans Lindberg stå med rekorden som den mest scorende spiller i Bundesligaen. Det kræver blot, at han lever op til sit målsnit i denne sæson på 6,5 mål per kamp.

Men Lindberg kan sagtens blive rekordindehaver tidligere.

Da han tirsdag aften strøg forbi Lars Christiansen på andenpladsen på den tyske ligas topscorerliste, skete det med en 10-måls-præstation mod Leipzig. Seks af målene blev scoret på straffekast.

Bundesligaens topscorerliste - top-3

  1. Kyung-Shin Yoon (Sydkorea): 2905 mål
  2. Hans Lindberg (Danmark): 2877 mål
  3. Lars Christiansen (Danmark): 2875 mål

Hans Lindberg var dog efterfølgende mere glad for Füchse Berlins sejr end sin egen personlige overhaling af Lars Christiansen.

- Jeg fokuserede udelukkende på kampen – det er det vigtigste. Jeg fik mange chancer og straffekast. Jeg er glad for, at vi kunne vinde, og at jeg var en del af det, var ordene fra 41-årige Lindberg til Bundesligaens hjemmeside.

Indtager dukseplads i VM-pausen

Sejren betyder da også, at Berlin-klubben går ind i det nye år som nummer et i Bundesligaen. Rævene har et point mere end Kiel, der også rundede året af med en sejr.

- Der er fortsat så mange svære kampe i vente. Vi skal til Kiel, Magdeburg og møder Flensburg hjemme. Vi ligger nummer et, men der venter stadig mange afgørende kampe, lød det videre fra Hans Lindberg, der nu kan holde nogle fridage, inden han samles med landsholdet 2. januar.

Forude venter to testkampe mod Saudi-Arabien. 13. januar tager Danmark hul på VM – første modstander er Belgien.