Derfor tester Danmark VM-formen mod Saudi-Arabien

Nikolaj Jacobsen fortæller, at der kun er sportslige begrundelser bag valget af Saudi-Arabien som testmodstander. Der er ingen økonomi i det.

Du kan se VM-testkampene mod Saudi-Arabien på TV 2 og TV 2 PLAY.

Det danske håndboldlandshold må nok erkende, at de ikke får den størst mulige modstand i VM-testkampene, hvis man kigger på det sportslige niveau.

Der kunne man have valgt andre nationer. Men det er ikke det, der har været det primære for Danmark. Det forklarer landstræner Nikolaj Jacobsen, der begrunder valget af Saudi-Arabien som den eneste testmodstander inden slutrunden.

Hvorfor er det lige Saudi-Arabien, I skal møde?

- Vi har kigget på, hvilke modstandere vi har i vores pulje, og vi håber og tror på, at vi også kan komme i en mellemrunde, hvor vi også har set på, hvem vi kan møde. Der har vi både Tunesien, Bahrain og højst sandsynligvis også Egypten og Marokko. Det gør også, at det nok ikke bliver så meget skandinavisk, vi skal op imod, forklarer Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Og så vil vi gerne prøve at spille mod nogle andre hold, end dem vi altid krydser klinger med for at prøve at blive udfordret på nogle andre områder, end vi måske er vant til at blive udfordret på.

Jeg ved, at det ikke lige er alle, der ønsker at møde Danmark lige op til en slutrunde

Nikolaj Jacobsen

Har haft betænkeligheder ved at møde Saudi-Arabien

Saudi-Arabien bliver i flere sammenhænge blandt andet kritiseret for deres måde at opføre sig på samt brud på basale menneskerettigheder.

Nikolaj Jacobsen forklarer derfor også, at Dansk Håndbold Forbund har haft nogle betænkeligheder ved at vælge dem.

- Selvfølgelig har der da det. Men omvendt er det her en sportslig beslutning, der er truffet. Der er hverken økonomi eller noget som helst andet inde over. Her synes vi, at der var en sportslig modstander, som vi kan få noget godt ud af at spille imod.

Derudover fortæller Nikolaj Jacobsen, at der heller ikke har været frit valg på alle hylder.

- Der er mange, der har valgt andre modstandere, og jeg ved også, at det ikke lige er alle, der ønsker at møde Danmark lige op til en slutrunde. Så det er ikke sådan, at alle står i kø for at møde os op til slutrunden.

Hvordan kan det være?

- Det kan jo være, fordi man kan ryge ind i et nederlag eller måske synes, man er overmatchet på nogle områder. Og det er sjældent, vi ser de store nationer krydse klinger lige op til slutrunderne, siger den danske landstræner.

Danmark spiller første VM-testkamp mod Saudi-Arabien i Odense torsdag, mens anden kamp bliver spillet i København lørdag.

Herrernes håndboldslutrunde bliver spillet i Sverige og Polen, og Danmark spiller sine kampe i Malmø. Saudi-Arabien er i pulje med Frankrig, Polen og Slovenien i gruppe B.

Danmarks første gruppekamp er mod Belgien 13. januar.