Skatteregler holder Pytlick ude af landskampe mod Danmark

Saudi-Arabiens danske landstræner, Jan Pytlick, kommer ikke til at stå på sidelinjen, når hans spillere i denne uge møder Danmark.

Jan Pytlick havde glædet sig til at stå over for trænerkollegaen Nikolaj Jacobsen, når Saudi-Arabien torsdag og lørdag møder Danmark i to VM-testkampe på dansk grund. Men det kommer ikke til at ske.

Saudi-Arabiens danske landstræner har nemlig ikke lov til at arbejde i Danmark af skattemæssige årsager, da han har bopæl i Danmark og er ansat i Saudi-Arabien. Med mindre han betaler et anseeligt beløb i skat.

Derfor kommer han heller ikke til at stå på sidelinjen i Danmark. Det bekræfter Pytlick over for TV 2 SPORT.

- Det er den måde, jeg er ansat på. Jeg må ikke arbejde i Danmark, men jeg havde ikke lige regnet med, at det blev betragtet som at arbejde i Danmark, hvis jeg kom en enkelt dag som træner, men sådan er det. Der er lovgivningen fuldstændig klar og tydelig, siger Jan Pytlick og slår fast, at han ikke var klar over det, da han sagde ja til at spille testkampe imod Danmark.

- Siden har jeg forhørt mig hos Skat, om der var en mulighed for at være med, men det har de sagt nej til. Man tænker lidt, om halvanden time med et landshold kan gøre den store forskel, men der er bare ingenting at gøre, og det har jeg respekt for. Det er reglerne, og så må jeg leve op til dem.

Dansk assistent tager over

Det bliver i stedet Pytlicks danske assistenttræner, Morten Soubak, der kommer til at styre Saudi-Arabiens landshold fra sidelinjen, når de torsdag møder Danmark i Jyske Bank Arena i Odense, mens der lørdag venter endnu et møde i Royal Arena i København.

Ifølge Jan Pytlick vil det nemlig blive "lidt for dyrt" skattemæssigt, hvis han selv skal på arbejde i de danske haller. Modsat må Morten Soubak gerne stå i spidsen for holdet, da han har status som såkaldt udlandsdansker.

Mest af alt ærgrer Jan Pytlick sig dog over at misse muligheden for at styre sine tropper i de to testkampe mod Danmark. Specielt, fordi det er på dansk grund og vigtige lærepenge før VM.

- Det betyder selvfølgelig noget, for så lang tid har jeg heller ikke arbejdet med spillerne, og så mange kampe har vi heller ikke med det saudiske landshold op til VM, siger Jan Pytlick, der har været ansat siden juli.

"En oplevelse at spille imod Danmark"

I mellemtiden er det kun blevet til landskampe ved 'Islamic Games' og en enkelt testkamp mod Bahrain i december.

- Så jeg er træt af at gå glip af to kampe, og det er ærgerligt, at jeg ikke kan være med. Specielt, fordi det også er i Danmark. Det er en fed oplevelse at spille imod Danmark – ikke mindst i Danmark med stemningen fra tilskuerne. Men så tager Morten Soubak over, og det er der ingen problemer i, siger Pytlick.

Sammen med Saudi-Arabien er han lige nu på træningslejr i svenske Malmø, ligesom de tidligere også har været i Helsingborg.

Ved VM er Saudi-Arabien med i Gruppe B, hvor også mægtige Frankrig spiller med. Du får det fulde overblik over alle VM-grupper her.