Danmark vinder stort i sidste VM-test

Danmark vandt med 14 mål, men var mere udfordret i den anden og sidste VM-testkamp mod Saudi-Arabien.

Det var ikke lige så overlegent som i den første testkamp for to dage siden, men lørdag besejrede de danske håndboldherrer endnu en gang Saudi-Arabien.

Dermed kan de rejse af sted til VM med god selvtillid. Mesterskabet begynder onsdag 11. januar, mens Danmark spiller første kamp fredag 13. januar.

Danmark 41-27 Saudi-Arabien

  • Pausestilling: 20-13
  • Topscorer: Mathias Gidsel og Lukas Jørgensen (6 mål)
  • Kampens bedste dansker: Mathias Gidsel

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Det var, som om saudiaraberne lørdag havde smidt nogle af de nerver, de måske tumlede lidt med før torsdagens møde med de dobbelte verdensmestre.

I hvert fald var der en anden snert af overskud i gæsternes angrebsspil, hvor man flere gange forsøgte på fikse angrebsåbninger. At niveauet så ikke var til at eksekvere det i hvert angreb, er en anden snak.

Men Danmark havde en smule problemer med sideforskydningen i defensiven, og saudiaraberne kom efter temposkift ofte på kant af backerne.

Temposkift var der brug for, for Saudi-Arabien trak i lange perioder tempoet langt ned, og det var indimellem en smule søvndyssende at være vidne til.

Men så var det godt, at halspeakeren satte bølgen i gang på lægterne og opfordrede de 10.914 tilskuere til at gøre brug af det såkaldte klappepap.

Selv om Saudi-Arabien spillede fint, opbyggede Danmark hurtigt en solid føring, og særligt Mathias Gidsel var flyvende før pausen, hvor han med sit hurtige antrit buldrede forbi saudiaraberne med hovedet først.

Rasmus Lauge var tilbage som spilstyrer, efter at han sad over med en mindre skade i den første kamp, og han så til tider ud til at mangle en smule tempo.

Et forvandlet Saudi-Arabien

Midtvejs i halvlegen begyndte landstræner Nikolaj Jacobsen at skifte ud, og danskerne gik til pause med en føring på 20-13.

Saudiaraberne havde allerede i første halvleg været meget aggressive i forsvaret – noget som Nikolaj Jacobsen havde håbet at møde – og fra anden halvlegs begyndelse blev det også meget offensivt.

Det løste Danmark dog fint og bragte sig hurtigt foran med ti mål.

Nikolaj Jacobsen sendte flere af de unge folk i spil. Lukas Jørgensen, Simon Pytlick og Mads Hoxer fik masser af spilletid, inden de debuterer ved en slutrunde for Danmark.

Sammen kørte de sejren stensikkert i hus.

Danmark jagter historisk triumf

Ved VM er Danmark i gruppe med Belgien, Bahrain og Tunesien. Danmarks indledende program ser således ud:

  • 13. januar: Danmark - Belgien klokken 20.30
  • 15. januar: Danmark - Bahrain klokken 20.30
  • 17. januar: Danmark - Tunesien klokken 20.30

De danske håndboldherrer blev verdensmestre i 2019 og 2021. Lykkes det Danmark at stryge til tops igen, vil det være første gang nogensinde, at et håndboldlandshold vinder tre verdensmesterskaber i træk.