Håndbold

GOG sælger dansk VM-debutant – og afviser bud på en anden

Lukas Jørgensen skifter til sommer til tyske Flensburg-Handewitt, der også flirter heftigt med Simon Pytlick.

23-årige Lukas Jørgensen står foran sin slutrundedebut ved VM i herrehåndbold, der begynder på fredag for Danmarks vedkommende.

Og snart står han også over for et stort klubskifte.

TV 2 SPORT erfarer fra flere kilder, at stortalentet til sommer forlader GOG, hvor han ellers har kontrakt frem til 2025.

GOG sælger stregspilleren til den tyske danskerklub Flensburg-Handewitt, hvor Lukas Jørgensen bliver holdkammerat med en håndfuld af spillerne i den danske VM-trup.

Ingen vil ganske vist officielt bekræfte skiftet, som også det lokale medie shz.de i Schleswig-Holstein har opsnappet. Men aftalen skulle ifølge TV 2 SPORTs oplysninger være på plads.

Og Lukas Jørgensen er ikke den eneste danske VM-spiller i GOG, der har vakt Flensburg-Handewitts interesse. Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har GOG for nylig afvist en syvcifret overgangssum fra Flensburg-Handewitt på Simon Pytlick.

"Pytlick er med sikkerhed i GOG i næste sæson"

Da 22-årige Pytlick for knap et år siden forlængede sin kontrakt med GOG til 2025, fortalte bagspilleren selv, at der er en klausul i hans GOG-kontrakt, der giver udenlandske klubber mulighed for at købe ham fri af Fyn i sommeren 2024 for en allerede fastlagt overgangssum.

Jeg tror ikke, der findes en klub i Europa, der ikke er interesseret i Simon Pytlick

Lars Christiansen, sportschef i Flensburg-Handewitt

Men Flensburg-Handewitt vil gerne have Pytlick allerede til sommer, og derfor blev der sendt et bud af sted mod Gudme, som GOG dog har afvist.

GOG-direktør Kasper Jørgensen vil hverken be- eller afkræfte, at klubben har afvist et stort bud på Simon Pytlick.

- Men jeg kan bekræfte, at Simon Pytlick med sikkerhed også spiller hos os i den kommende sæson, siger GOG-direktøren.

Samme garanti vil han ikke give om Lukas Jørgensen, men direktøren afviser at kommentere på oplysningerne om et kommende Flensburg-skifte for stregspilleren.

- I og med, at vores unge spillere præsterer så godt, som de gør, er de selvfølgelig interessante for klubber på det internationale marked. Der er interesse for dem, men det er selvfølgelig en forhandlingssituation, for de har kontrakt med os, og hvis vi skal sige ja til at slippe en spiller, skal vi være sikker på, at vi har erstatninger klar for dem, siger GOG-direktøren.

Jagtet af alle

Heller ikke i Flensburg-Handewitt vil sportschef Lars Christiansen bekræfte hverken tyskernes aftale med Lukas Jørgensen eller buddet på Simon Pytlick.

- Jeg ville passe mit job dårligt, hvis jeg ikke havde styr på, hvornår de bedste spillere har kontraktudløb, og hvilke klausuler de har i deres kontrakter, og jeg tror ikke, der findes en klub i Europa, der ikke er interesseret i Simon Pytlick, siger Lars Christiansen.

- Men der er et stykke vej fra at være interesseret i nogen til en reel aftale, og selvfølgelig har jeg ingen kommentarer til, hvilke spillere vi går efter, eller hvem vi måtte have budt på, siger den danske landsholdslegende.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger er Simon Pytlick-lejren og Flensburg-Handewitt i tæt dialog om et klubskifte i 2024.

Flere andre kilder med indsigt i international håndbold, som TV 2 SPORT har talt med, bekræfter vurderingen af, at Simon Pytlick næsten selv kan pege på den topklub i europæisk håndbold, som han gerne vil spille for.

Det har ikke været muligt at få kommentarer fra Lukas Jørgensen og Simon Pytlick, der begge først onsdag er til rådighed igen for pressen i den danske VM-lejr.