Gidsel genser pragtpræstation: - En af de største dage i mit liv

En af Danmarks største stjerner fik slutrundedebut mod Bahrain.

Søndag aften møder de danske håndboldherrer Bahrain ved VM.

Og lige præcis den asiatiske nation har en speciel plads i Mathias Gidsels hjerte, når det kommer til håndbold.

Det var nemlig mod Bahrain, han fik slutrundedebut under VM i 2021, hvor han lavede imponerende 10 mål og bragede ind på landsholdet.

- Det var vel mit gennembrud – både i mit hoved og i Nikolajs. Det var en af de største dage i mit liv, siger Gidsel, da han genser nogle af målene fra dengang under en presseseance i Malmø.

Præstationen blev også afgørende for, at bagspilleren er det sted, han er i dag.

- Det var altafgørende, at jeg fik den start. Når man er så ung på den allerstørste scene og træder ind på det hold, hvor mange af ens idoler altid har spillet på, var det rigtig vigtigt for mig selv at få en god første kamp.

- Det kan godt være, at det var på en billig baggrund, men for den 20-årige knægt var det guld værd for selvtilliden og gjorde også, at kampene efter var meget nemmere, siger han.

Husker særligt én situation

Man fornemmer tydeligt, at mindet står klart i Gidsels hukommelse.

- Jeg husker allerbedst lige inden pausen, hvor jeg først brænder et forsøg og får fanget den hurtigt efter. Der når jeg at få kæmpet mig op og scoret i sidste sekund og er helt flad efter første halvleg.

- Jeg kiggede ud på bænken, og alle mine holdkammerater var storsmilende og glade på mine vegne, lyder det.

Den danske bagspiller spillede en forrygende kamp mod Bahrain til VM i 2021. Video: Jonas Kjærsgaard

Siden har Gidsel rundet 40 landskampe, men forskellen på ham dengang og nu er stor, hvis man spørger hovedpersonen selv.

- Det er en Mathias nu, der har prøvet meget mere og fået mere erfaring – både på godt og ondt. Jeg er i en helt anden fysisk og mental udgave.

- Jeg er blevet en håndboldspiller, der hviler meget mere i mig selv. Jeg stoler mere på mig selv, og det gør holdet nok også. Det er en helt anden håndboldspiller.

Følg Danmark - Bahrain i en liveblog på sport.tv2.dk. Kampen begynder 20.30.