"Stop nu" – Nyegaard reagerer på kontroversiel kritik af kvindedommere

I 2017 begyndte det første kvindelige dommerpar at dømme ved et verdensmesterskab i håndbold for herrer.

Se en masse VM direkte på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.

Mænd og kvinder er blevet en integreret del af samtlige håndboldslutrunder. Uanset køn.

Men sådan bør det ikke være, mener den tidligere tyske håndboldspiller Christian Schwarzer.

- Jeg har ingen idé om, hvordan tanken om, at kvinder skal dømme mænd, kom frem. Jeg ved ikke, om de dømmer bedre eller værre. Det er bare min mening, siger Schwarzer ifølge Bild i sin egen podcast.

Jeg troede, at vi var nået længere. For vi ser, at der er rigtig dygtige kvindelige dommere

Bent Nyegaard, håndboldekspert

Den tidligere europa- og verdensmester, der indstillede karrieren i 2009, tilføjer, at han ikke har noget imod kvinder. Sådan er holdningen bare.

- Jeg ville ikke have gjort det. Mænd kan dømme mænd, kvinder kan dømme kvinder.

Kommentarerne vækker harme hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Man bliver bare ærgerlig og trist over, at vi overhovedet skal have sådan en diskussion. Især når det kommer fra en, der er så langt væk fra, hvordan verden ser ud i dag.

- Så jeg siger gerne ”stop nu!”. Det eneste, der gælder her, er, at hvis du er dygtig nok, er det fløjtende ligegyldigt, om du er kvinde eller mand.

Kvindelige dommere på toppen

Kommentarerne stemmer ikke overens med samtiden, mener Bent Nyegaard.

- Jeg troede, at vi var nået længere. For vi ser, at der er rigtig dygtige kvindelige dommere, der dømmer.

Ét af de meget dygtige par er de franske søstre Julie og Charlotte Bonaventura, der i 2017 blev de første kvinder til at dømme ved en VM-slutrunde for herrer.

De to styrede også slagets gang i et af de store opgør lørdag aften.

- Jeg kommenterede dem selv i Island – Ungarn i går, og vi har også set et tysk par. De gør det alle godt. De dømmer i Bundesligaen, den franske liga, Champions League og European League. Og de gør det pissegodt, siger Bent Nyegaard.

Svarer igen på kritik

Flere kvindelige dommerpar er med ved verdensmesterskabet i Sverige og Polen. Ét af de par er tyske Maike Merz og Tanja Kuttler, der har svaret igen på kritikken.

- Det fine er, at vi ikke ser nogen forskel overhovedet. Vi føler os fuldt accepteret.

- Vi har altid følelsen af et godt forhold til både spillere og trænere, og at det ikke betyder noget, hvem der dømmer, siger Kuttler ifølge Handballer i et interview med tysk ARD.

Også den tyske landsholdsanfører Johannes Golla har kommenteret sagen.

- For mig er der ingen forskel på, hvem der styrer kampen. To kvindelige dommere dømmer i Bundesligaen og her ved VM (Merz og Kuttler, red.). Vi havde dem også i en venskabskamp mod Island. Der var en god og respektfuld kommunikation på banen.

Senere lørdag skal det kvindelige dommerpar Maria Paolantoni og Mariana Garcia dømme kampen mellem Kroatien og USA. Den kamp starter 20.30.