VM håndbold

VM-debutant måtte mærke efter, om det hele var virkeligt

Skaderne plagede Lasse Møller. Fynboen kæmpede sig tilbage, og nu er han med landsholdet til verdensmesterskabet.

Se en masse VM direkte på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.

De færreste kan nok sætte sig ind i, hvad Lasse Møller har været gennem de seneste tre år.

Med den rød-hvide landsholdstrøje hængende foran næsen som det ultimative mål, der bare blev ved med at forsvinde. For skaderne kom igen og igen.

I december blev det en realitet, at den 26-årige bagspiller skulle med til VM i håndbold, og fredag fik Lasse Møller så debut i åbningskampen mod Belgien. Kulminationen på flere års hårdt arbejde.

- Hele fredagen var nok en følelse af, at jeg for et år siden sad i min lejlighed og lige var begyndt at løbe almindeligt. De seneste år har jeg set drengene på lang afstand. Fredag var følelsen af at mærke efter, om det var virkeligt, og være i det og nyde det, siger Møller til TV 2 SPORT.

Der er ingen tvivl om, at Lasse har et kæmpe potentiale

Nikolaj Jacobsen, dansk landstræner

At stå med landsholdet til en slutrunde er stort. Med flere tusinde danskere på lægterne bliver det bare endnu større.

- Da vi kommer ud i hallen og mærker den summen og de mange fans – det var ubeskriveligt for mit vedkommende. Jeg er taknemmelig for at have muligheden for at stå her, siger Lasse Møller.

- Der har været tidspunkter, hvor det de seneste to år har virket fjernt. Da jeg kommer ind, og vi stiller os og synger nationalmelodien. At være en del af det på banen, og hele hallen synger, det bliver man lidt stolt af.

Skal øve sig i bestemt rolle

Lasse Møller kom på banen mod slutningen af åbningskampen. Assistspillet fungerede, men skuddene manglede lidt – til frustration for Nikolaj Jacobsen.

- Det irriterede mig mod Belgien, for han har ligget og hamret de bolde ind til træning. Specielt nede ved venstre fod. I kampen skyder han så i den modsatte side, siger landstræneren, der tilføjer:

- Men han har været rigtig god, og han er en rigtig god skytte.

TV 2 SPORTs VM-ekspert Nicolej Krickau, der har trænet Lasse Møller i GOG, fortæller også, at rollen er vigtig for slutrunde-debutanten.

- Han har i bund og grund aldrig været god til at være den, der kommer ind. Jeg kan love, at Lasse er jammerlig, når det er for nemt. Sådan en kamp som mod Belgien er ikke god for ham, og det skal han kunne på det her niveau, for det er den rolle, han har på det danske landshold. Det skal han øve sig i.

- Han er blevet bedre og bedre i Flensborg til at være indskifteren. Det er en anden udvikling, han har været igennem.

Tålmodighed er en dyd

De kloge hoveder er ikke i tvivl:

  • Nicolej Krickau, cheftræner i GOG: - Det skal nok komme, og det skal nok lykkes for Lasse Møller til sidst. For glæden, det impulsive, det kreative og modet, det har han jo.
  • Nikolaj Jacobsen, dansk landstræner: - Der er ingen tvivl om, at Lasse har et kæmpe potentiale, men der skal nok gå noget tid, før han kommer helt op.
  • Daniel Svensson, håndboldekspert: - Jeg er sikker på, at vi kommer til at se mere fra ham i fremtiden. Han har noget unikt, han kan bidrage med til det danske landshold.

Selv kender hovedpersonen til en af de vigtige ingredienser i jagten på at nå tilbage til topniveauet.

- Min følelse i kroppen bliver bedre uge for uge, og det kræver tålmodighed. Jeg prøver at væbne mig selv med tålmodighed, siger Lasse Møller.

Han får muligheden for igen at kunne bidrage til den danske VM-succes, når Danmark møder Bahrain søndag aften 20.30.

VM gruppe H

VM gruppe H
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1330011370+436
231117891-133
3310287102-152
430127792-151