VM håndbold

VM-målmand med heroisk redning

Selvom Iran var bagud med 13 mål mod Spanien, ofrede iranernes unge målmand sig, som var der point inden for rækkevidde.

Målmænd er gjort af et særligt stof. I alle sportsgrene.

I nogle pakker de sig ind. I andre gør de ikke. Uanset hvad holder det dem ikke fra at udfordre skæbnen. Se bare episoden i videoen øverst.

Ved VM i herrehåndbold var Iran bagud 18-31 mod Spanien med seks et halvt minut tilbage af kampen. Den var med andre ord tabt for iranerne, men den iranske målmand Omid Reza Robat Sarpoushi var opsat på, at Iran ikke skulle tabe med flere mål end højst nødvendigt.

Han stormede derfor på banen efter et iransk syv-mod-seks-spil og nåede at slå det hurtige spanske opgiverkast væk, inden han nærmest kolliderede med den ene opstander.

Ja, spanske Daniel Dujshebaevs reaktion sagde næsten det hele. Det var tæt på at gå galt.

"Bedste aktion i kampen"

Men det gjorde det ikke, og 24-årige Omid Reza Robat Sarpoushi var hurtigt på benene igen. Derfor kunne Irans montenegrinske træner Veselin Vujović også grine af redningen efter kampen.

- Det var fantastisk. Den bedste aktion i kampen. Han er en hurtig målmand. Når vi spiller syv mod seks, sender jeg ham på banen, fordi han er ung og hurtig. Og de gamle målmænd ud på bænken, var det morsomme svar fra Veselin Vujović til TV 2 SPORT.

Iranerne tabte 22-35 til Spanien, men kan se frem til at skulle spille mellemrunde efter deres etmålssejr over Chile. Det er dog uden point efter nederlagene til Montenegro og Spanien.

VM gruppe A

VM gruppe A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
133009973+266
23201949404
331027893-152
430038394-110