Lasse Møller ude af VM

Venstrebacken er ude af VM med et forstadie til et træthedsbrud i venstre lægben.

Lasse Møller nåede at spille VM-åbningskampen, men forlader nu den danske landsholdslejr for at forebygge et brud på lægbenet.

Det oplyser Dansk HĂĄndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse onsdag pĂĄ baggrund af resultaterne af en MR-scanning.

- Jeg er glad for, at det blev opdaget i tide, så skaden ikke har nået at vokse sig stor. Men timingen er selvfølgelig mega ærgerlig.

- Jeg ønsker drengene alt mulig held og lykke videre ved VM, for jeg tager herfra med en følelse af stadigvæk at være en del af holdet og vil fortsat holde kontakten med drengene videre i turneringen, siger Lasse Møller i pressemeddelelsen.

Landstræner Nikolaj Jacobsen har valgt ikke at indkalde en afløser for Lasse Møller, da Michael Damgaard allerede er hentet ind, oplyser DHF.

Evigt uheldige Møller

26-årige Møller vendte i efteråret tilbage til landsholdet efter tre års skadeshelvede. I 2018 rev bagspilleren ledbånd over i sit ene knæ, og i 2020 måtte han så sidde ude efter en håndledsskade, som krævede en omfattende operation.

I 2021 voldte knæet så igen problemer, og Møller måtte holde et års pause fra håndbolden.

Lasse Møller var oversidder mod Bahrain søndag og igen tirsdag, da Danmark besejrede Tunesien og spillede sig videre til mellemrunden med fire point.

Han har over den seneste uge mærket en tiltagende ømhed i underbenet, og det blev derfor undersøgt nærmere med en scanning, som viste forstadier til et træthedsbrud, oplyser DHF.

Jacobsen takker Møller for indsatsen

Møller skal derfor nu give benet ro, så det ikke udvikler sig til et decideret brud.

- Vi alle ønsker Lasse rigtig god bedring, og forhåbentlig er han snart klar til at spille igen. Jeg vil også gerne sige tak til Lasse for hans indsats for holdet både op til og under VM, siger Nikolaj Jacobsen i pressemeddelelsen.

Flensburg-Handewitt-spilleren fik sin VM-debut i ĂĄbningskampen mod Belgien, hvor han ogsĂĄ scorede et enkelt mĂĄl.

Danmark spiller første kamp i mellemrunden torsdag aften. Her er modstanderen Kroatien.