VM håndbold

Dansk drama ender uden vinder

Danmark kan stadig selv afgøre gruppens skæbne. To sejr i de to sidste kampe er nok til en førsteplads i mellemrunden.

Torsdag blev dagen, hvor Danmark for alvor løb ind i problemer med VM.

Kroatien bragte sig hurtigt i front mod Danmark og førte i store dele af opgøret. Efter pausen blev det sandt drama, hvor de to nationer fulgtes ad hele vejen.

Det var ikke mange gange, danskerne nåede at være foran i det yderst hårde brag, og i allersidste angreb, hvor stillingen var 32-32, forsøgte Nikolaj Jacobsen sig med syv mod seks. Emil Jakobsen tabte bolden i en fri mulighed, og dermed endte det uafgjort.

Danmark vs. Kroatien
32-32
(15 - 16)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
DanmarkSimon Pytlick9 mål
KroatienMarin Sipic9 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Danmark5
Kroatien7

Danmark skal i aktion igen på lørdag, hvor håndboldminiputten USA venter. Mandag skal mellemrunden så afgøres med et brag mod Egypten. Torsdagens uafgjorte resultat er brugbart for Danmark.

De kan nemlig selv afgøre deres skæbne med hensyn til en plads i kvartfinalen. Tre point i de sidste to kamp vil være nok. To sejre betyder, at Danmark bliver nummer et i gruppen.

VM 2. runde Grp. 4

VM 2. runde Grp. 4
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
15410174130+449
25401150118+328
35311171143+287
45203137160-234
55104113162-492
65005132164-320

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Et toptændt og ekstremt aggressivt kroatisk forsvar rev og flåede fra start i de danske spillere, og endelig fik publikum i Malmö Arena den intensitet, som har været fraværende i turneringens første uge.

Specielt Mathias Gidsel kom under ukærlig behandling af hærdebrede kroater. Der var mange i arenaen, der krævede rødt kort til stjernespilleren Domagoj Duvnjak, da han tidligt i kampen tacklede danskeren i halshøjde.

Duvnjak slap med to minutters afkøling i en periode, hvor det i det hele taget var kroaterne, der havde medvind.

Efter en tredjedel af kampen var Danmark bagud med fire mål. Men en timeout hjalp med at få styr på aftalerne, og langsomt åd danskerne sig ind i kampen igen.

Mikkel Hansen udnyttede et straffekast i sidste sekund, så den kroatiske halvlegsføring var på beskedne 16-15.

Det var til at leve med, især fordi det var svært at forestille sig, at Balkan-kæmperne kunne holde til at forsvare sig med samme aggressivitet i 60 minutter.

Danmark kom da også på omgangshøjde kort efter pausen, men defensiven havde ved at håndtere klasseplaymakeren Luka Cindric og stregveteranen Marin Sipic.

Det var forrygende underholdning for de opgejlede tilskuere, der rejste sig og trampede på tribunetrinnene, da et nyt straffekast fra Mikkel Hansen bragte Danmark på 22-21 - den første føring siden 1-0.

De kroatiske spillere blev mere og mere utilfredse med det spanske dommerpar, som de følte, favoriserede danskerne.

Men raseriet gjorde kun kroaterne bedre, og det blev tydeligt, at kampen også havde tæret på de danske kræfter.

Kroatien bragte sig foran på ny og førte gennem det meste af halvlegen, mens de danske spillere konstant måtte jagte udligninger.

Danmark havde dog bolden ved 32-32 et halvt minut før tid, da Nikolaj Jacobsen tog en timeout for at orkestrere kampens sidste, afgørende angreb.

Bolden blev spillet ud på venstre fløj, men Emil Jakobsen fik den ikke under kontrol. Og dermed sluttede det med en passende pointdeling.