VM håndbold

- Jeg har aldrig prøvet noget i den her grad, siger Gidsel

Mathias Gidsel var slet ikke tilfreds med kroaternes voldsomme spil i torsdagens VM-brag.

Kampen mellem Danmark og Kroatien endte med at blive en utrolig fysisk affære.

Kroaterne var hårde fra starten. Og det fortsatte hele vejen igennem. Faktisk spillede de så hårdt, at TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard ikke brød sig 100 procent om, hvad han så.

Undervejs i opgøret lev Mathias Gidsel sendt i jorden af Domagoj Duvnjak, kroaterens største profil, da Gidsel fik kroatens arm i hovedet.

Gidsel var rasende, nægtede at give hånd, og efter kampen er den danske stjerne stadig ikke tilfreds med Duvnjak.

- Jeg har aldrig prøvet noget i den her grad. Det var til tider ret vildt. Det er ikke første gang, jeg prøver det med ham. Jeg havde det samme med Duvnjak nede i Berlin.

- Jeg synes, de fik lov til at gøre lidt vilde ting. Den situation med Duvnjak ved jeg, han gør bevidst. Det hører ikke til i håndbold. Det var en knytnæve decideret i hovedet. Det hører ikke til i håndbold, siger Gidsel i TV 2 SPORTs studie.

Se episoden i videoen øverst i artiklen.

Efterlyser rødt kort

Gidsel forklarer, at Duvnjak kort forinden bataljen også havde ramt Gidsel med en knytnæve i maven.

Der var altså tale om mere end én situation, men særligt slaget i hovedet stiller Gidsel spørgsmålstegn ved. Både til Duvnjak og til dommerne:

- Det er en hård knytnæve, som jeg ikke kan forstå, hvorfor de ikke går ud og tjekker (for rødt kort red.). Men det er ikke spillernes opgave at håndtere, hvad der skal dømmes. Det er dommernes, og vi må stole på, hvad de dømmer, siger Gidsel.

Kroat undskylder til Gidsel

Meget tyder på, at kroaten er af samme opfattelse som Gidsel. At der blev gået over stregen torsdag aften.

Han fortryder i hvert fald sin handling. Det fortæller han til TV 2 SPORT efter kampen.

- Jeg vil gerne sige undskyld til Gidsel. Det var meningen, jeg skulle ramme ham længere nede, men jeg kommer så til at ramme ham i hovedet, siger kroaten til TV 2 SPORT.

Kampen endte 32-32, hvilket var et fint resultat for Danmark taget i betragtning at, at Kroatien var foran i store dele af kampen.

Resultatet betyder nemlig, at Danmark stadig kan afgøre egen skæbne. Det kræver reelt tre point i de sidste to kampe at gå videre.

Danmark spiller uafgjort mod Kroatien i en hårdt spillet kamp. Se højdepunkterne her. Video: TV 2 Sport