- Det er ikke sådan, jeg er, siger svensk helt

Sveriges afgørende spiller i kampen mod Island føler sig en smule heldig med, at han ikke fik direkte rødt.

Målmanden Andreas Palicka spillede en stor rolle i især anden halvleg, da Sverige løb fra Island og spillede sig i kvartfinalen ved VM.

Men en batalje med islandske Ellidi Vidarsson med et kvarter tilbage af kampen fik dommerduoen til at gå ud og se situationen igennem på video.

Vidarsson landede ned på bolden, der var på svenske hænder, og med noget, der mindede om brydning, forsøgte Palicka at få fat i bolden.

Dommerne takserede episoden til en tominutters udvisning til begge spillere.

- Når man ser situationen, og hvordan jeg rammer ham, kan man helt sikkert dømme noget andet. Men jeg ville bare tage bolden, for jeg blev selvfølgelig træt af ham. Han ligger på bolden og provokerer også mig, siger Andreas Palicka til TV 2 SPORT.

- Selve slaget rammer maven, og jeg sagde til dommeren, til Vidarsson og hele Island, at det ikke er sådan, jeg er.

- Jeg er mand nok til at sige, at hensigten ikke var at ramme ham i maven. Hensigten var at tage bolden, for jeg var rigtig træt af ham.

Palicka havde flere redninger i verdensklasse, som fik stor betydning for den svenske femmålssejr.

Den svenske målmand Andreas Palicka havde en stor andel i Sveriges sejr over Island med sine mange flotte redninger. Video: TV 2 Sport

Ellidi Vidarsson mener også, at Palicka kunne have fået rødt kort, fordi han "slår mig 50 procent og bolden 50 procent" – men han forsvarer beslutningen, fordi dommerne så det igennem på video.

- Når han laver de redninger som i anden halvleg, havde det været fantastisk for os, hvis han ikke havde spillet, siger han.

Islænding glemte det efter et minut

Han nedtoner desuden sammenstødet med Palicka.

- Det er okay. Det er en del af kampen. Vi kæmpede lidt, men havde glemt det efter et minut. Og efter kampen er vi venner igen.

- Jeg faldt ned på bolden, og så begynder han at rive i mig. Jeg blev liggende, fordi han rev i mig. En del af kampen. Et venskabeligt slagsmål.

Mens Sverige er sikret førstepladsen i mellemrundegruppen og dermed en plads i kvartfinalen, skal Island bruge pointtab fra både Portugal og Ungarn for at avancere.

Sverige møder nummer to fra Danmarks mellemrundegruppe i kvartfinalen.