VM håndbold

Det her vil blive husket, mener ekspert

Mathias Gidsel fik meget hård behandling mod Kroatien, og kroaterne bliver ikke de sidste, der kommer til at gå til ham, mener ekspert.

Domagoj Duvnjak rakte en undskyldende hånd frem, men den rutinerede kroatiske stjerne blev afvist.

Af en fremadstormende 23-årig dansker ved navn Mathias Gidsel. Og afvisningen er ikke faldet i god jord alle steder.

Gidsels reaktion – eller mangel på samme – kom i kølvandet på Duvnjaks knyttede næve i halsregionen, som kostede kroaten en tominutters udvisning. Efter kampen mente Duvnjak ikke, at Gidsels afvisning var fair, mens den montenegrinske trænerlegende Veselin Vujovic tordnede mod Gidsel i en klumme.

Ifølge TV 2 SPORT's håndboldekspert Claus Møller Jakobsen er hændelsen noget, kroaterne og andre nationer på de kanter "helt sikkert" kommer til at huske.

Og så kan Gidsel lige så godt vænne sig til den hårdhændede behandling, mener eksperten.

- Sådan spiller Mathias Gidsel jo håndbold. Det skal han have lov til. Han er en kunstner på en håndboldbane, men det er klart, at de kommer til at kigge på, hvordan de kan tirre ham og bringe ham ud af fatning, siger Claus Møller Jakobsen.

- Det er vigtigt for at kunne slå de hold, Mathias Gidsel spiller på, om det så er det danske landsholdet eller Füchse Berlin. Og sådan er gamet.

Han peger også på, at man allerede så en lignende behandling af Gidsel, da Danmark tabte OL-finalen til Frankrig i 2021.

Duvnjak beklager

Mathias Gidsel fik rigtig mange tæsk i kampen mod Kroatien. Flere eksperter peger på, at netop den voldsomme fysik, der til tider var over stregen, var nøglen for Kroatien, hvis de skulle tage point mod Danmark.

Duvnjak fortæller dagen derpå, at han har sagt undskyld ti gange, men han gentager sin holdning om, at Gidsel burde have taget imod hans undskyldning på banen, men han nedtoner bataljen.

- Jeg forstår, hvorfor Mathias var sur på mig, for jeg ramte ham. Efter kampen kunne han måske have givet mig hånden, men vi er klogere i dag end i går, tror jeg. Jeg forstår, at han var sur. Det er en normal reaktion. Jeg er i hvert fald ikke vred på ham, siger Duvnjak.

Hylder Gidsels reaktion

Ifølge håndboldekspert Daniel Svensson var Mathias Gidsels reaktion dog helt efter bogen.

- Jeg synes, han har sat en virkelig flot markør for, at han kan stå imod alt, der bliver smidt efter ham. Han forlader ikke banen, men rejser sig op og spiller videre, siger han.

- Jeg synes, det er fuldstændig rigtigt aldrig at tage imod den der udstrakte hånd fra Duvnjak. Han sætter skabet lige, hvor det skal stå.

Anders Eggert, der i sin karriere spillede mod kroaten flere gange for både klub- og landshold, hylder også danskerens reaktion og mentalitet.

- Der er ingen tvivl om, at han fik markeret, at han var ligeglad. Han spillede sit spil, og når de kom og slog ham, rejste han sig op, siger håndboldeksperten.

- Han markerer også tydeligt over for Duvnjak, at det ikke betyder noget, hvem han er. Han tager ikke imod en undskyldning, hvis han mener, han har slået ham med vilje.