VM håndbold

Danmark vinder trods sjusk og sløseri

Danmark er tæt på en plads i VM-kvartfinalen efter en halvfesen sejr over USA.

Det var både sløset, sjusket og uinspirerende, da det danske landshold lørdag aften skulle vise amerikanerne, hvordan håndbold skal spilles.

Godt nok kørte Dannmark en sikker sejr i land, men det var langt fra så overbevisende, som det burde være over håndboldminiputten USA.

Landstræner Nikolaj Jacobsen bad gentagende gange sit hold om at tage sig sammen, og det var, som om det første trængte igennem til allersidst. Med hjælp fra Mathias Gidsel satte danskerne en lille slutspurt sammen, men det blev ikke til mere end en nimålssejr.

USA vs. Danmark
24-33
(10 - 18)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
USASam Hoddersen5 mål
DanmarkLukas Jørgensen8 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
USA4
Danmark2

Nu venter Egypten i en regulær gruppefinale på mandag. Og det kan vel kun blive episk. Hvem husker ikke verdens vildeste håndboldkamp i 2021?

Danmark kan med en sejr over Egypten snuppe gruppens førsteplads, mens uafgjort garanterer en dansk andenplads.

Taber Danmark til Egypten, kan danskerne stadig gå videre. Og der er faktisk meget, er skal gå galt, hvis Danmark skal ryge ud. Kroatien har nemlig en målscorer, der er 22 mål dårligere end Danmark, og den skal de på en eller anden måde have indhentet for at passere Jacobsens mandskab.

VM 2. runde Grp. 4

VM 2. runde Grp. 4
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
15410174130+449
25401150118+328
35311171143+287
45203137160-234
55104113162-492
65005132164-320

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Bevares, sejren var klar og aldrig truet. Men nogen nedslagtning af den undertippede modstander blev det slet ikke, og som håndboldkamp kunne kampen af gode grunde slet ikke måle sig med torsdagens spektakel mod Kroatien.

Den slags kræver to gode hold. Men publikum var ligeglad, for alkoholpromillen på tribunerne havde åbenlyst fået et nøk opad, og alle danske scoringer blev tiljublet, som var der tale om en VM-finale.

I bagkæden fik Jacob Holm, Michael Damgaard og Mads Hoxer denne gang ansvaret for at holde gryden i kog.

Danmark scorede tre i træk efter en hektisk start. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Det gjorde de med blandet succes, for trioen ville tilsyneladende så meget, at der i ny og næ gik kludder i aftalerne, og der blev brændt alt for mange chancer.

To af de mest erfarne, Mikkel Hansen og Hans Lindberg, lagde for med at kikse fra straffestregen. Og træfsikkerheden indfandt sig aldrig for alvor.

Mads Hoxer lod sig lokke til at afslutte fra ufordelagtige positioner og fik næppe helt det ud af sine knap 40 minutter på banen, som han havde håbet på.

Kontrascoringerne kom dog i en lind strøm, så Danmark hurtigt opbyggede et pænt forspring. Og Lukas Jørgensen havde en fin aften både som stregspiller og kontraløber.

Den danske landstræner var på ingen måde imponeret. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Den største udfordring var vel i virkeligheden at holde koncentrationen i defensiven.

Forsvaret lod sig ind imellem lulle i søvn af et fodslæbende amerikansk angrebsspil, der hele tiden bevægede sig på kanten af passivt spil.

Da spillet ikke blev mere overbevisende efter pausen, mistede landstræneren tålmodigheden og sendte Gidsel, Johan Hansen og Mads Mensah i spil.

Det gjorde nu ikke tingene bedre, og Danmark vandt faktisk kun anden halvleg med ét mål.

Ud over pligtsejren var det mest positive udbytte af lørdagsballet i Malmø, at Niklas Landin, Mikkel Hansen og Simon Pytlick fik et tiltrængt hvil, inden det bliver alvor mod Egypten.