VM håndbold

- Det er voldsomt, siger Gidsel om kommentar fra Irans landstræner

Danmarks højreback har ikke meget tilovers for Irans landstræner.

Mathias Gidsel kom i vælten efter kampen mod Kroatien torsdag aften.

Her blev han tacklet hårdt af Domagoj Duvnjak og nægtede efterfølgende at tage imod en undskyldning fra den kroatiske stjerne.

Den handling blev ikke modtaget godt af Irans landstræner Veselin Vujović, der kaldte Gidsel for "en lille mus" .

Efter sejren over USA lørdag fik TV 2 SPORT mulighed for at spørge den danske bagspiller til Vujović' ord.

- Det synes jeg er en noget voldsom kommentar. Det er i hvert fald ikke sådan, jeg er opdraget: At gå ud i medierne og svine folk til. Jeg har egentlig heller ikke lyst til at kommentere på sådan noget.

- Jeg synes generelt ikke, at sådan en tone hører nogen steder hjemme. Jeg gider ikke bruge min tid på det. Det må stå for hans egen regning.

- Alt det postyr, der har været omkring Duvnjak og mig, giver heller ikke nogen mening, siger Gidsel.

Mathias Gidsel fik et hårdt slag i halsregionen i første halvleg og ville efterfølgende ikke give hånd til kroatisk spiller. Video: TV 2 Sport

Mødtes på hotellet

Danskeren fortæller, at han bor på samme hotel som Duvnjak. Her har de mødtes efter episoden.

- Vi har selvfølgelig snakket sammen. Det har vi bare ikke gjort foran et kamera, og så kan jeg da godt forstå, at der kører et medieshow omkring det, men selvfølgelig har vi snakket sammen uden for banen, lyder det.

Gidsel forklarede efter kampen mod Kroatien, at han ikke ville tage imod undskyldningen med det samme, fordi Duvnjak ikke fortjente det.

Danskeren fortryder fortsat ikke, at han ikke tog imod den fremstrakte hånd på banen.

- Jeg følte, jeg havde et ansvar over for mig selv i kampen og markere, at jeg er en 23-årig knægt med krummer i, der ikke vil acceptere, at Kroatien tester min karakter. Jeg håber, jeg fik vist alle sammen, at der er krummer i mig, siger han.

Overrasket over omfanget

Füchse Berlin-spilleren fortæller også, at han er en smule overrasket over, hvor meget sagen har fyldt de seneste par dage. Ja, det er ikke bare ham, der er det.

- Både mig og Duvnjak synes, at det er gået lidt over gevind. Selvfølgelig har vi respekt for hinanden. Jeg har kæmpe respekt for ham og det, han har gjort for det kroatiske landshold. Der er god stemning mellem os. Vi er professionelle.

- Jeg kæmper for Danmark, og han kæmper for Kroatien – det gør vi med alle midler. Når det bliver accepteret, kan jeg da godt forstå, at han bliver ved. Jeg tager også fire skridt, når det bliver accepteret.

- Men selvfølgelig kigger vi hinanden i øjnene. Vi er begge to mennesker, og det er jeg meget bevidst om. Så meget betyder håndbold heller ikke for mig, at jeg ikke kan se et andet menneske i øjnene bagefter, siger Mathias Gidsel.

Kroatisk utilfredshed

Danskeren siger, at han slukker for sociale medier under slutrunder, men alligevel har han fornemmet en kroatisk utilfredshed.

- Jeg har da godt kunnet fornemme, at der har været lidt utilfredshed fra kroatisk side. Men sådan er det jo. Det kan jeg ikke gå så meget op i.

- Det vigtigste for mig er, at Danmark støtter mig – jeg kunne mærke kæmpe kærlighed i dag (lørdag red.). Måske lidt ekstra i den her tid, hvor der har været meget snak om mig, og så håber jeg også, at alle ved, hvem jeg er.

- Det var ikke for at være respektløs, at jeg ikke tog imod hans hånd. Det var tværtimod for at vise karakter. Jeg har masser af respekt for alle de mennesker, jeg møder – også uden for banen, slutter Gidsel.

Danmarks nummer 19 blev sparet i store dele af opgøret mod USA. I anden halvleg fik han dog spilletid i sejren på 33-24.