VM håndbold

Så du også det? Gidsel tog fat i dansk VM-debutant

Mads Hoxer fik masser af spilletid og masser af opbakning fra sin nærmeste ’konkurrent’ lørdag aften.

Et fint øjeblik udspillede sig, da Danmark med visse udfordringer slog USA i den anden mellemrundekamp ved VM.

Kort før begyndelsen på anden halvleg gik Mathias Gidsel hen til Mads Hoxer. Det klare førstevalg på højre back ville muntre andetvalget op, fordi Hoxer havde svært ved at få spillet til at flyde, da han endelig fik godt med spilletid.

- Jeg gav ham bare lige et lille knus og sagde, at han ikke skulle tænke så meget. Det er en kæmpe scene, og jeg kan godt forstå, at der er problemer med timingen og ekstra afbrændere, når man spiller med to nye. Det sætter sig måske lidt ekstra. Det var for at sige ”prøv at høre: Du er er god nok. Ram målet, og så skal du nok se alt lykkes for dig”, fortæller Mathias Gidsel til TV 2 SPORT.

Mads Hoxer spillede størstedelen af opgøret mod USA, hvor han scorede to gange på fem forsøg. Inden da sad han helt ude i gruppespillet mod Belgien og senest mod Kroatien i mellemrunden.

Det er sindssygt rart, at de står bag mig

Mads Hoxer

Han har med andre ord stået i den eneste situation, man ikke rigtigt kan træne – nemlig dét at være fravalgt. Det er en kunst at slå til, når man får chancen, for derfor betyder det noget, når opbakningen fra den nærmeste ’konkurrent’ og holdkammerat er så tydelig.

- Sådan er alle spillere på det hold her. Vi er gode til at hjælpe hinanden, og det er altid rart, siger Mads Hoxer til TV 2 SPORT.

- Det er sindssygt rart, at de står bag mig. Det er heller ikke jordens undergang, fordi man ikke spiller godt.

Generelt havde de danske VM-spillere svært ved at ramme deres sædvanlige niveau i 33-24-sejren over USA. Både landstræner Nikolaj Jacobsen og TV 2 SPORTs håndboldeksperter Peter Bruun Jørgensen og Bent Nyegaard udtrykker skuffelse over Danmarks indsats mod mellemrundegruppens prygelknabe.

I den sidste mellemrundekamp skal Danmark møde Egypten. Her spiller de to nationer om førstepladsen.