VM håndbold

Nyegaard hylder duo: - De spillede som en symbiose

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard bedømmer her de danske spillere efter den sidste VM-mellemrundekamp mod Egypten.

Den her kamp var stort set afgjort i løbet af det første kvarter, hvor Danmark spillede sig foran med 13-6.

Det skete med vanvittigt godt forsvarsspil af Møllgaard og Saugstrup, og så stod Landin fantastisk inde bag dem. Samtidig flød angrebsspillet, og derfor blev egypterne hægtet af.

Jeg mindes ikke at have set så forbilledligt et samarbejde mellem Møllgaard og Saugstrup. De deler titlen som kampens spiller, for det var deres fortjeneste, at egypterne sjældent vidste, hvad de skulle gøre for at komme til store chancer.

Det endte med en helt fortjent 30-25-sejr til Danmark, der blev grundlagt i defensiven.

Karakterer til danskerne mod Egypten

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  14 redninger og en redningsprocent på 39. Det var en præstation i særklasse. Han stod med en enorm autoritet, hvor han fik tingene til at se ualmindeligt lette ud. Det er hans helt store force, og den fik vi at se i dag. 

  6
 • Kevin Møller

  Målmand

  Var ikke på banen. 

  UB
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han var med til at forme den defensiv, der fra starten af anden halvleg stod rigtigt godt. 

  Angrebsmæssigt fik han ikke noget med sig fra kampen, men hans præstation i forsvaret var med til at understrege, at det her var forsvarets aften. 

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  To mål på tre forsøg i første halvleg. Han udmærkede sig i starten af kampen med nogle gode opbakninger til sine holdkammerater.

  Senere manglede han så de samme, gode opbakninger, og det trækker en smule ned.  

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Det blev aldrig rigtigt fløjenes kamp. Et mål på et forsøg blev det til for Johan Hansen. 

  I forsvaret så det ganske fornuftigt ud. Mere er der ikke at sige til hans præstation, for han fik ikke rigtigt noget at arbejde med i angrebsspillet. 

  3
 • Simon Pytlick

  Bagspiller

  Hvor skal jeg næsten begynde? Endnu en total understregning af, hvad der er i vente fra Simon Pytlick. Otte mål på ti forsøg og en fuldstændig frygtløs tilgang til så stor en kamp.

  Der var fart, dynamik, tempo, kreativitet og alle mulige andre gode ting – men først og fremmest var der et enormt mod.

  Det skal også med, at han arbejdede gansk fint i de perioder, hvor han dækkede venstre back i forsvaret. 

  5
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Var ikke på banen. 

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Stor kamp af Hansen. Seks mål på ni forsøg og otte målgivende afleveringer. Han er en fortryllende boldspiller, der igen i aften distribuerede mange afgørende bolde til sine holdkammerater. En strateg med et enormt overblik.

  Oven i det viste han igen en masse eksempler på sit fremragende skudrepetoire. 

  5
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Spillede 52 sekunder. Det er ikke nok til en bedømmelse. 

  UB
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller

  Det var godt givet ud, at han fik 14 minutter på banen efter at have siddet ude med en skade i de første kampe. Lauge kom ind og afløste Pytlick, da han havde fået én på kassen i første halvleg.

  Tempoet gik lidt ned, og han fik også raget en udvisning til sig. I anden halvleg fik han lidt mere tid på banen, og med nul mål på tre forsøg bliver spillet bliver helt sikkert bedre herfra – men i dag rækker det ikke til mere end et ettal. 

  1
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller / Kampens spiller

  Egypterne kom med en enorm fysik, og den udfordring blev bestået med bravour. Sammen med Saugstrup tog Møllgaard enormt meget initiativ i forsvaret. Som duo var de så forudseende, at de hele tiden kunne dække af for hinanden. De spillede som en symbiose. Det var smukt. 

  6
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Otte mål på ni forsøg. Fart, initiativ og mod kendetegnede igen i aften hans spil. Der er en showmand i ham, som igen fik hallen i Malmø til at tænde af.

  Han havde masser af gennembrud og dueller, men igen i aften fik vi også lov at se eksempler på hans gode hopskud. 

  I forsvaret var han i perioder udfordret af egypternes enorme fysik, men når jeg lægger det hele sammen, var det endnu en stor kamp af Mathias Gidsel. 

  5
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller

  Han løste forsvarsopgaven fint. Det var den, han var hentet ind for. Og det var et godt tiltag at få ham med, for han er brølstærk. 

  I angrebet kom han også fint igennem det med en scoring, efter at han fik samlet returbolden fra sin første afslutning op – men det imponerende ligger i at rejse ind med så kort varsel og præstere godt foran 12.000 ellevilde fans. 

  4
 • Lukas Jørgensen

  Stregspiller

  Spillede syv minutter. Det er ikke nok til en bedømmelse. 

  UB
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Spillede tre minutter. Det er ikke nok til en bedømmelse. 

  UB
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller / Kampens spiller

  Han fortjener samme ros for forsvarsspillet, som Møllgaard får. Det var enormt flot, og deres arbejde fik egypterne til at slide og slæbe for hver eneste afslutning. En ualmindeligt god præstation, som Saugstrup lige kan toppe med fire mål på fire forsøg i angrebet. Flot! 

   

  6
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Det var et helt andet udtryk og en helt anden strategisk forståelse, danskerne mødte op med i dag. Han er så tydelig i, hvad han gerne vil have, og i dag var det langt bedre end forleden mod Kroatien. Da det virkelig skulle være i kampen om førstepladsen, var holdet enormt godt indstillet. 

  Det var noget af det bedste forsvarsspil og det bedste angrebsspil, vi har set i den her turnering. Sådan en præstation pumper spillerne med selvtillid efter forsvarspræstationen mod Kroatien, som de selv var trætte af.

  Og der er jo stadig flere muligheder herfra! Lauge er kommet i gang. Mensah er stadig til disposition. Kirkeløkke er kommet med. Der tegner sig et billede af, at danskerne kan ramme det forsvarsniveau, der har gjort dem til favoritter ved det her mesterskab. 

  Samtidig var det jo en fryd at se angrebsspillet flyde i så store perioder. Der var udfald i anden halvleg, men da det fungerede bedst, var det en ren nydelse at se.  

  6