VM håndbold

Sprudlende Danmark giver sig selv stor fordel

Det danske håndboldlandshold viste sig fra sin bedste side, da de gav Egypten lidt af en håndboldlektion ved VM.

Danmark er klar til VM-kvartfinalen efter en suveræn indsats mod Egypten mandag aften.

Ikke nok med, at danskerne har spillet sig selv videre ved slutrunden, så har de også givet sig selv en stor fordel. Sejren betyder nemlig, at det danske landshold undgår at møde de svenske europamestre i kvartfinalen.

I stedet hedder modstanderen nu Ungarn, som Danmark løber ind i onsdag aften i Stockholm.

Egypten vs. Danmark
25-30
(12 - 17)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
EgyptenMohab Abdelhak6 mål
DanmarkMathias GidselSimon Pytlick8 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Egypten5
Danmark4

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Niklas Landins storspil var i kampens indledning med til at sætte fut under de danske fans, der med stor vokal fyldte næsten hele Malmö Arena.

Egypterne var lamslåede, og man sad med fornemmelsen af, at kampen var afgjort efter ti minutter. En sløset afslutning på første halvleg ødelagde den illusion, men tvivl om sejren var der aldrig.

Nikolaj Jacobsens tropper tjekker nu ud af hotellet i Malmø og rejser til Stockholm, hvor de skal spille kvartfinale på fodboldstadionet Tele2 Arena.

At det skulle blive en festlig afsked med Malmö Arena, stod hurtigt klart.

Mathias Gidsel viste prøver på sine talenter, da han ude af balance hårdt presset formåede at lægge bolden ind i det egyptiske mål med en afslutning bag om ryggen. Video: TV 2 SPORT

Niklas Landin pillede tre af de første fire afslutninger fra Egypten, og hans holdkammerater kvitterede med lynhurtige mål i den anden ende.

Efter fem minutter scorede Emil Jakobsen til 4-1, så taget løftede sig, og publikums lydniveau så nærmest ud til at chokere fløjspilleren.

Kort efter leverede Simon Pytlick en tofodsfinte, der var lige ved at tage livet af et sæt egyptiske ankler, og så måtte Egypten kalde til timeout ved dansk føring på 6-2.

Niveauet i den danske defensiv havde fået et nøk op. Og hvis ikke defensiven holdt stand, så viste Niklas Landin sit ufattelige topniveau. Akrobatikken på stregen resulterede i en redningsprocent på 40 ved pausefløjt.

Danmark buldrede derudad, og efter knap 18 minutter kom et af aftenens største jubelbrøl. Efter en lægskade luntede Rasmus Lauge på banen for første gang ved VM.

Men ganske paradoksalt blev det startskuddet til en sløj periode. Lauge manglede timing, defensiven vaklede, og i offensiven lavede danskerne et hav af himmelråbende fejl.

En dansk ottemålsføring blev reduceret til fire, inden Mikkel Hansen sørgede for en pauseføring på fem.

Så kom Kirkeløkke også på tavlen. Danmark fører nu med otte mål. Video: TV 2 SPORT

I anden halvleg var den slagkraftige bagkæde med Simon Pytlick, Mikkel Hansen og Mathias Gidsel tilbage på banen, og det skabte ro.

Det tempo, som Danmark ikke magtede at spille uden fejl i første halvlegs afslutning, blev skruet en anelse ned, og aftalerne i offensiven blev udført i mere omhyggelig stil.

Niclas Kirkeløkke kom på banen og scorede sit første VM-mål, efter at han op til mandagens kamp var blevet skiftet ind i truppen.