VM håndbold

Begræder afsked: - Jeg ville allerhelst spille her resten af mit liv

Danmark fortsætter VM-slutrunden i Stockholm. Derfor mister Danmark formentlig den hjemmebanefordel, de har haft i Malmø.

Håndboldherrerne har nydt godt af massiv støtte fra danske fans i Malmø Arena i en sådan grad, at man skulle tro, de spillede på dansk grund i Royal Arena eller Jyske Bank Boxen.

Tusindvis af danske fans har taget turen over Øresundsbroen til alle Danmarks kampe under VM-slutrunden. Men nu er det slut i Malmø.

Danmark avancerede mandag til kvartfinalen, hvor Ungarn venter, og det betyder, at de loyale fans skal på en 600 kilometer længere rejse for at støtte landsholdet i Stockholm.

Profilen Mathias Gidsel så allerhelst, at VM-festen fortsatte i Malmø.

- Sådan er vilkårene. Jeg ville allerhelst bare have lov til at spille her resten af mit liv, hvis jeg kunne det. Nu må vi pakke taskerne og håbe, at vi bliver overrasket over, hvor mange danskere der kommer til Stockholm. Jeg håber, at folk vil tage festen med videre til Stockholm, fortæller Gidsel til TV 2 SPORT.

- Det har været fantastisk at spille her. Det var også derfor, jeg gav et ekstra halvandet minut af mig selv til sidst. Hvis folk har tid, synes jeg endelig, at folk skal komme og se håndbold (i Stockholm, red.).

"Mathias Gidsel med et scoringsmæssigt punktum." Video: TV 2 Sport

”Vi har haft det fantastisk”

Også Henrik Møllgaard er ærgerlig over at skulle forlade arenaen i Malmø. Bagspilleren glæder sig dog over, at afskeden med Malmø Arena er et udtryk for, at der venter nogle endnu mere spændende kampe.

Samme succes havde landsholdet ikke under EM i 2020, hvor Danmark røg ud efter det indledende gruppespil. Her spillede de også i Malmø.

- Det er vemodigt. Vi har haft det fantastisk her. Men den her gang forlader vi den, fordi vi skal noget, der er noget sjovere. Sidst pakkede vi kufferten, og så kørte vi til Brøndby og skiltes derfra. Nu skal vi videre, og der venter forhåbentligvis et hektisk program nu. Det har været nogle vanvittige kampe at have herinde, lyder det fra Henrik Møllgaard.

Mister I en fordel ved at skulle væk?

- Ja, uden tvivl. Vi har haft det dejligt nemt med at komme herover. Og vi har haft minimum 10.000 danskere i ryggen hver aften – selv på de kampe, som måske ikke var supersexede. Det har været med til at gøre det til en fest at være her. Selvfølgelig kommer vi til at savne det, og nu vil vi se i højere grad, at vi kommer på udebane.

Vinder Danmark over Ungarn, er de gået ubesejret gennem de seneste 26 VM-kampe, og det vil være rekord. Med sejren over Egypten tangerede Danmark Frankrigs rekord fra perioden 2015-2019.

Danmark spiller kvartfinale imod Ungarn onsdag med kampstart klokken 18:00.