VM håndbold

Holdkammerater hylder Landin

Niklas Landin fik også topkarakter af TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard efter præstationen mod Egypten.

Landsholdets anfører, Niklas Landin, har været en af de danske nøglespillere under de seneste to VM-triumfer.

Meget tyder på, at den danske keeper bliver det igen i denne turnering, hvis Danmark gentager succesen.

Han gjorde i hvert fald sit for at holde egypterne fra fadet i kampen, hvor han endte med 14 redninger og en redningsprocent på 39.

En så overbevisende præstation aftvinger også respekt fra holdkammeraten Mathias Gidsel.

- Det er jo rigtig godt, at målmanden også står med fire ben og fire arme i dag og piller alt det, de tilspiller sig. Han var imponerende, sagde Gidsel om Landin efter kampen.

Også Magnus Saugstrup nød at se Landin i aktion.

- Jeg går ud fra, at han gav os et sted mellem 15 og 20 redninger i aften. Han var fandeme god, lyder det fra stregspilleren.

Ekspert: - Landin giver sine medspillere selvtillid

Foruden det sportslige aspekt påpeger TV 2 SPORTs håndboldekspert Lasse Svan, at Landins storspil også giver de danske markspillere et mentalt boost.

- Det giver forsvaret en tryghed, når Landin præsterer, som han gjorde til aften. Det forplanter sig i vores spillere, men det forplantede sig også i hovederne på Egypten. Det sætter sig i hovederne på modstanderen, når Niklas er så aggressiv og har den attitude.

- Det er modbydeligt, og det kan ikke undgå at sætte sig, og hvis man så lige mangler den der lille ekstra selvtillid, jamen, så står han og piller det hele, siger Lasse Svan.

Hvis ikke taget allerede var i gang med at lette i Malmö Arena, gjorde Niklas Landin umiddelbart efter den vigtige sejr over Egypten sit bedste for, at det skete, da han talte direkte til de fremmødte fans. Video: TV 2 SPORT

Landins mentale overskud kom ifølge eksperten særligt til udtryk i én specifik episode mod Egypten.

- Et rigtig godt billede på Landins overtag var, da en venstreback kom imod ham i fuld fart i anden halvleg. Niklas valgte nærmest side, et par sekunder før han skød, men han afsluttede alligevel i Landins side. Han var så meget inde i hovederne på dem. Det er dejligt, når Niklas er på den måde, lyder det.

Danmark besejrede Egypten med 30-25 og er nu klar til kvartfinalen, hvor de onsdag møder Ungarn i Stockholm.