Kroatisk landstræner hænges ud efter mystisk interview

Den kroatiske landstræner er kommet i vælten efter et besynderligt interview til kroatisk tv.

Kroatiens VM-exit mandag aften har medført hård kritik, hvor specielt landstræner Hrvoje Horvat har stået i skudlinjen.

Det er dog ikke den sportslige skuffelse, der alene trækker overskrifter i de kroatiske medier, men i lige så høj grad trænerens ageren i et interview kort efter slutfløjt.

Imens reporteren stillede det første spørgsmål til træneren, kiggede Horvat ind i kameraet og lavede en hjertegestus med fingrene. I stedet for at svare på spørgsmålet mimede han et svar. Herefter sagde han til reporteren, at han ikke hørte hendes spørgsmål. Det skriver det kroatiske medie danas.hr.

Episoden har sidenhen fået flere tidligere kroatiske spillere til at lange ud efter landstræneren.

- Jeg er uden ord. Det er en blamage fra en landstræner, som skal repræsentere Kroatien udadtil i verden. Forestil jer, at premierministeren eller en af de kroatiske ministre i Bruxelles havde gjort dette. Det havde været en global skandale, fortæller den tidligere OL-vinder Božidar Jović til Index.hr.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, andet end at jeg skammer mig over ham. Han skal skamme sig, og de, der har gjort en som ham til landstræner, skal skamme sig. Det her var uhøfligt og respektløst over for en journalist, men også for håndbolden som sport, siger han.

Forbund: Niendeplads er en fiasko

Petar Metličić, der har en fortid som assistenttræner for det kroatiske landshold, sætter spørgsmålstegn ved, om Horvat skal fortsætte som landstræner.

- Det her er skamfuldt, jeg har aldrig set noget lignende. Vi kan godt snakke om spillerne, kampen, men ikke om den her form for respektløshed. 'Cveba' (Horvats kaldenavn, red.), det er tid. Sådan siger vi i Split. Og alle jer, der gav ham jobbet ... Den slags opførsel ... For mig er det utilgiveligt, fortæller Petar Metličić til samme medie.

Det kroatiske håndboldforbund sætter i en pressemeddelelse ord på landsholdets præstation til VM, som de kalder for en fiasko.

- Det er ikke et tilfredsstillende resultat, og det betragtes som en fiasko. Kvartfinalen var minimumskravet for landstræneren og landsholdet, lyder det.

Forbundet skriver videre, at koordinatoren for staben på det kroatiske herrelandshold, Lino Cervar, skal tage stilling til landstrænerens status og det videre forløb. Det kroatiske håndboldforbunds system er nemlig indrettet således, at landstrænerne af landsholdene foreslås og fyres af koordinatoren (i dette tilfælde Lino Cervar), og derefter vedtages eller forkastes beslutningen af ​​bestyrelsen for det kroatiske håndboldforbund.

Trods VM-exittet kan kroaterne glæde sig over, at de bliver en del af OL-kvalifikationen frem mod OL i Paris i 2024.