Håndbold

Stjernespækket liste: 61 spillere er rykket fra Oure til GOG

GOG's samarbejde med Skolerne i Oure kan ses både på holdkortet, spilledragten og klubbens hjemmebane.

Hansen, Landin, Gidsel, Møller og Jakobsen er kendt af de fleste – måske bliver Vilhelmsen, Tonnesen og Humlegaard det også.

U17-knægtene med fornavnene Lasse, Emil og Simon er nemlig de seneste navne på listen over håndboldspillere, der har fået debut på GOG's førstehold efter at være begyndt på Skolerne i Oure.

- Det er hele fundamentet for vores strategi, at vi har en god rekruttering. Vi har en stærk moderforening, hvor der kommer nogle spillere fra, men mængden af gode spillere kommer fra samarbejdet med Oure. Det giver os et større nåleøje og en mulighed for at tilknytte mange spillere tidligt, siger GOG-træner Nicolej Krickau til TV 2 SPORT.

I alt er 61 spillere løbet på banen for GOG's elitehold, efter de har gået på enten efterskole, kostgymnasium eller højskole i Oure. Derudover har eksempelvis Nikolaj Jacobsen indledt et ophold i Oure efter sin debut i GOG, mens Magnus Landin er den eneste landsholdsspiller fra Oure, der ikke har spillet for GOG.

Listen er samlet af Carsten 'Stump' Jensen, leder af håndboldakademiet på Skolerne i Oure. Årstallene er spillernes fødeår. Fed skrift markerer landsholdsspillerne, der gik på Oure før debuten for Danmark.

Fra Skolerne i Oure til tophåndbold i GOG

 1. 1993

  1. Eller tidligere

   1. Nicklas Landin
   2. Mikkel Hansen
   3. Kevin Møller
   4. Michael Damgaard
   5. Johan Koch
   6. Andreas Lønberg
   7. Ulrik Eggert
   8. Martin Vilstrup
   9. Emil Tellerup
   10. Mads Dyhr
   11. Mikkel Møller
   12. Rasmus Jensen
   13. Kenneth Dahl
   14. Henrik Overby
   15. Rasmus Nielsen
 2. 1994

   1. Nicklas Kirkeløkke
   2. Kristian Pedersen
   3. Nicolaj Pedersen
   4. Kasper Kildelund
   5. Sebastian Thor
   6. Kristian Bonefeldt
 3. 1995

   1. Mike Jensen
   2. Benjamin Pedersen
   3. Frederik Clausen

   Magnus Landin er blevet en del af landsholdet, efter han har fået på skolerne i Oure. Han er den eneste elev, der er kommet på landsholdet uden at have været forbi førsteholdet i GOG. 

 4. 1996

   1. Lasse Møller
 5. 1997

   1. Lasse Rosendahl
   2. Kristian Larsen
   3. Jon Lindenchrone
 6. 1998

   1. Emil Jakobsen
   2. Andreas Maegaard
   3. Frederik Bo Andersen
   4. Frederik Elmkjær
   5. Knud Ronau
 7. 1999

   1. Mathias Gidsel
   2. Emil Lærke
   3. Lukas Jørgensen
   4. Victor Bang
 8. 2000

   1. Simon Pytlick
   2. Jeppe Cieslak
   3. Marcus Stoustrup
   4. Steven Plucnar
   5. Lauritz Leger
 9. 2001

   1. Emil Madsen
   2. Emil La Cour
   3. Andreas Haagen
   4. Svend Rughave
   5. Oliver Wosniak
   6. Anton Filtenborg
 10. 2002

   1. Lasse Pedersen
   2. Lukas Garsdal
   3. Victor Nevers
   4. Mads Thomsen
   5. Simon Ostersen
   6. Christoffer Dreyer
 11. 2003

   1. Lucas Hedegaard
   2. Joachim Lyng
   3. Atal Lakanval
 12. 2004

   1. Hjalte Lykke
 13. 2005

   1. Lasse Vilhelmsen
   2. Emil Tonnesen
   3. Simon Humlegaard

Kilde: Carsten 'Stump' Jensen, leder af håndboldakademiet på Skolerne i Oure. 

 

Udviklingen af talenter var omdrejningspunktet, da GOG genopstod efter konkursen i 2010, og i det arbejde fylder det unikke samarbejde med Skolerne i Oure enormt meget.

- De unge spillere har hele tiden forbilleder foran sig, som er lykkedes. Forudsætninger for at lykkes er til stede, og de kan se folk lige foran sig, der lykkes. Den historik hjælper os, så det bliver selvforstærkende ned gennem rækkerne, siger Nicolej Krickau.

- Og så er der bare nogle dygtige fagfolk på Oure, der er gode til at hjælpe med transitionen. Spillerne møder mange personer og trænere, så det er vigtigt, at der er nogle gennemgående folk omkring dem. Derudover kan jeg bare konstatere, at det er godt, hvad der foregår. Kvaliteten er træningerne bliver også øget, når der er mange dygtige spillere, der bliver samlet i en relativt ung alder.

- Det sidste ben i indslusningen er nærværet og det sociale. Jeg har svært ved at pege på, hvorfor det gør en forskel, men jeg kan bare se, at spillerne er vant til at omgås spillere, der er både yngre og ældre. Der er et vanvittigt fællesskab, hvor man virkelig håber, at hinanden lykkes.

I juni 2022 kulminerede GOG's rejse tilbage mod toppen af dansk håndbold, da klubben blev dansk mester. For første gang i 15 år! Og med flere tidligere Oure-talenter som de bærende kræfter i den forløsende finalesejr over Aalborg.

Grædefærdige spillere og fans væltede rundt efter GOG's finalesejr over Aalborg. Video: TV 2 SPORT

- Vi ved efterhånden, at længden af transitionen fra ungdom til senior betyder helt vildt meget. Det giver mening at få dem med tidligt, hvor de kan få nogle oplevelser uden pres. Vores spillere er modige, og det tror jeg, at de er, fordi de har været med længe. Derfor er det klart et led i strategien, at nogle af de unge mennesker kommer med tidligt for både at aflaste lidt og for samtidig at få noget erfaring selv, siger Krickau om de unge spillere.

Landsholdsprofiler om Oure

Mathias Gidsel: - Jeg startede på Oure, fordi jeg havde hørt, at hvis man ville blive så dygtig som muligt til håndbold, så skulle man tage til Oure.

Emil Jakobsen: - Oure tog sig af mig, og jeg udviklede mig meget der, fordi jeg skulle skabe en ny hverdag og ikke længere bo hjemme ved mor og far. Jeg skulle stå på egne ben.

Simon Pytlick: - Oure har haft en utroligt stor betydning for den talentudvikling, der har været. Som man også kan se, har der været utroligt mange landsholdsspillere gennem Oure.

Mikkel Hansen: - Det er gode minder. Det var et rigtigt, rigtigt godt år, der betyder meget for mig. Et fedt år, hvor man oplevede en masse ting og kombinerede venskab, sport og skole.

Lasse Møller: - For mig var det også de år, hvor jeg gik fra at hygge mig med håndbold til at se lidt mere seriøst på, hvordan man som håndboldspiller skal være, træne og spise.