Svan og Jacobsen fastholder kontakt

VM 2023 er den første slutrunde efter Lasse Svans karrierestop. Han er savnet, fortæller flere i den danske lejr.

På banen sagde Lasse Svan farvel til landsholdet i april 2022, men på telefonen er det ikke slut endnu.

- Lasse er med. Det er bare over snapchat, siger Nikolaj Jacobsen.

- Han holder øje, og vi snakker jævnligt, tilføjer landstræneren, der tidligere har ytret ønske om at knytte Lasse Svan til staben omkring håndboldherrerne.

Lasse Svan indstillede sin håndboldkarriere i sommeren 2022. Landskamp nummer 246 var dedikeret til ham – et flot og følsomt farvel til en fløjspiller, der var meget mere end dét.

Lasse Svan måtte knibe en tåre eller to, da Nikolaj Jacobsen tager timeout til ære for Lasse Svan. Video: Caroline Tarrasson

Lasse Svan var et samlingspunkt på landsholdet. Sådan en, man ikke sådan lige kan erstatte med en anden.

- Lasse mangler jo altid, siger Rasmus Lauge.

- Han var helt udtalt en kæmpe lederfigur for os. Han har været så meget både på og uden for banen, siger Henrik Møllgaard.

- Han har en god evne til at sige de rette ting på de rette tidspunkter. Nu skal vi finde andre, der skal ind og tage de opgaver på sig, siger Nikolaj Jacobsen.

Mentalcoach

Ved siden af sin håndboldkarriere har Lasse Svan uddannet sig til mentalcoach. Kombineret med en evne og lyst til at stille spørgsmål har det givet ham mulighed for at hjælpe rigtigt mange af sine tidligere holdkammerater.

- Jeg har altid spurgt ind til det, når jeg kan se, at nogen ikke trives supergodt eller har lidt svært ved tingene. Det er ofte sådan, at det bliver meget værre oppe i hovedet, hvis vi går med tingene selv. Det plejer at hjælpe at få sat nogle ord på, siger Lasse Svan.

- Det var ikke en decideret opgave, jeg havde. Det var bare noget, jeg gjorde. Det skal ligge lidt til folk selv at gøre det, ellers tror jeg heller ikke, det har en effekt, tilføjer han.

Ifølge Svan er dagens samtaler med Nikolaj Jacobsen på et venskabeligt plan. Måske bliver det også professionelt en dag, hvis landstrænerens ønske går i opfyldelse. I så fald vil Svan være mentalcoach i både håndbold og counter-strike. Svan er nemlig tilknyttet verdens bedste CS:GO-hold, Heroic.