Håndbold

Tophold taber overraskende: - En pinlig præstation

Ikast fik en skrækkelig start på kampen mod bundholdet SønderjyskE og tabte opgøret efter en tæt afslutning.

Det var top mod bund, da Ikast Håndbold tirsdag aften var på besøg hos SønderjyskE i kvindernes håndboldliga.

Det var dog i begyndelsen af kampen ikke til at se, at Ikast ligger nummer to og SønderjyskE næstsidst i tabellen. Topholdet kom sig aldrig oven på den dårlige start, og SønderjyskE vandt 32-30.

- Det var et Ikast-hold, jeg ikke kunne kende. Vores første halvleg var skrækkelig. Vi kom tilbage og havde chancer for at vinde, men vi må aldrig komme bagud med syv mål mod et bundhold. Vi leverede en pinlig præstation, siger Ikast-træner Kasper Christensen til TV 2 SPORT.

En spændende anden halvleg

SønderjyskE-starten var nemlig fantastisk, mens Ikast-spillerne slet ikke var kommet ud af omklædningsrummet. Allerede efter 13 minutters spil smed Ikast-træneren timeoutkortet for anden gang.

Kasper Christensen kunne se sit mandskab lave et hav af fejlafleveringer og tekniske fejl nede med 9-16, hvor især en velspillende Louise Ellebæk bidrog med seks scoringer inden pausen.

Mod slutningen af første halvleg fik topholdet bedre fat, og SønderjyskE gik til pause med en snæver føring på 19-17.

I anden halvleg fik midtjyderne spist sig helt ind på SønderjyskE. Midt i halvlegen udlignede Ikast – ved landsholdsspilleren Simone Petersen – for første gang siden stillingen 1-1.

I forhold til tidligere er vi nu med, når kampene skal afgøres. Og så kan alt ske

Peter Nielsen, SønderjyskE-træner

Selv om det bølgede mellem SønderjyskE-føring, uafgjort og Ikast-føring resten af anden halvleg, slog SønderjyskE hullet på to mål i kampens sidste minut og vandt.

"Vi var helt væk fra vinduet"

Det er Ikasts andet nederlag i træk i ligaen. I sidste runde tabte holdet 28-29 til Silkeborg-Voel.

- Vores mulighed for førstepladsen i ligaen blev skrinlagt med nederlaget til Silkeborg-Voel. Når vi leverer en præstation som i dag, er vi langt fra at være nummer et både i tabellen og spillemæssigt. Vores opgave er nu at komme tilbage på sporet, siger Kasper Christensen.

- Kampen mod SønderjyskE i dag er usammenlignelig med kampen mod Silkeborg-Voel. Der spillede vi en fin kamp, men brændte for mange chancer. I dag oplevede jeg noget, jeg aldrig havde troet, at jeg skulle opleve i min tid i Ikast. Der var knap 20 minutter, hvor vi var helt væk fra vinduet, siger han til TV 2 SPORT.

"Nu er vi med, når kampene skal afgøres"

Med sejren kravler SønderjyskE op på 9.-pladsen i ligaen. Og for tiden er der bare god stemning i det sønderjyske, fortæller holdets træner, Peter Nielsen.

- Det var en helstøbt god fornemmelse i dag. Vi har ellers haft en træls uge med en del skader efter Esbjerg-kampen, men vi aftalte, at vi skulle ramme Ikast på deres venstrebacks, og det lykkedes til ug i dag. Vores præstation viste, at vi lærer noget fra hver kamp mod topholdene, siger Peter Nielsen.

- I forhold til tidligere er vi nu med, når kampene skal afgøres. Og så kan alt ske. Gruppen fungerer faktisk godt både på og uden for banen, så det er supernemt at være træner for tiden, siger han til TV 2 SPORT.

Dame Håndbold Ligaen

Dame Håndbold Ligaen
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1161411514399+11529
2161213492389+10325
3151203430351+7924
4151104454402+5222
5161006452444+820
616817436445-917

København vandt lokalopgør

Tidligere på aftenen gjorde København Håndbold det, som Ikast ikke kunne.

København Håndbold levede op til favoritværdigheden og snuppede sejr nummer 14 i træk over Ajax København, da de to københavnerklubber tørnede sammen på tiårsdagen for tilblivelsen af København Håndbold.

Ajax kom ellers bedst fra start på hjemmebane, men en defensiv ændring til et 5-1-forsvar af København Håndbold gav syv scoringer til udeholdet i træk midt i første halvleg. Dermed vendte gæsterne 5-7 til 12-7 og gik til pause med en føring på 15-12.

I anden halvleg gik Ajax-spilleren Cecilie Specht målamok og bankede sin måltotal i kampen op på ti, men København Håndbolds føring blev aldrig mindre end to mål. København kørte dermed en sikker sejr på 29-23 hjem.

København holder med sejren snor i top-4 i toppen af Kvindeligaen og spiller sig op på 20 point. Det samme antal som Nykøbing F. Håndboldklub, som lørdag møder Silkeborg-Voel.