VM håndbold

Eksperter uenige om powerranking før afgørende kampe

TV 2 SPORTs eksperter er ikke udpræget enige, når det gælder om at rangere holdene ved VM.

VM går onsdag ind i sin afgørende fase.

Otte hold – heriblandt Danmark – har spillet sig i kvartfinalerne, men hvem står egentlig stærkest?

Håndboldeksperterne Bent Nyegaard, Anders Eggert og Claus Møller Jakobsen har alle lavet en powerranking, der er et udtryk for holdenes øjeblikkelige niveau.

Bent Nyegaard

1. Danmark

- Jeg synes, Danmark er det bedst spillende hold. De har levet op til favoritværdigheden, som var der inden VM. Modstanderne skal have fundet en løsning for, hvordan de lukker ned for det overbevisende danske angrebshåndbold.

- Kombinationen af erfaring i verdensklasse og det ungdommelige hos Danmark er også en af grundene til, at de topper listen.

2. Frankrig

- Frankrig har nogle skader, men de har fået Dika Mem ind igen. Jeg begyndte at tvivle, da han sad ude et par kampe. Nu er han tilbage i fuld vigør.

- Så har landstræner Guillaume Gille banket noget disciplin ind, så han har fået Kentin Mahé til at fungere. Nedim Remili viser, at han både kan spille back og i midten – det har givet nogle ekstra dimensioner i det franske spil.

3. Norge

- Den "gamle" drømmekæde med Sander Sagosen, Gøran Johannessen og Magnus Rød ser ud til at være fundet godt sammen. Det er et meget stort aktiv for Norge. De har alle været skadet op til, men de ser ud til at kunne drage fordel af det nu, fordi de er friske.

- Defensiven omkring Torbjørn Bergerud har også set fornuftig ud. De har vist sig mentalt stærke. Det har ikke været så overbevisende, for de har været bagud i flere kampe, men de er kommet tilbage og har forandret det.

- De lever op til mine forventninger.

Anders Eggert

1. Danmark

- Jeg synes, de har det bedste hold. I kampen mod Egypten så man, hvilket potentiale der er. De rammer formen på det rigtige tidspunkt.

- Niklas Landin i målet er en vanvittig x-faktor.

2. Sverige

- Svenskerne har et virkelig godt og bredt hold. De har spillet det mest stabile håndbold under hele turneringen. Og de har hjemmebane.

- De har en god målmandstrio, som også kan få betydning.

3. Frankrig

- Frankrig har nogle fantastiske individualister, og de har mange muligheder for at sammensætte det.

- De har ikke spillet sprudlende, men de har heller ikke haft brug for det indtil nu.

- De har et megadygtig hold med vilde spidskompetencer, men de er meget afhængige af, om Vincent Gérard (målvogter red.) rammer dagen.

Claus Møller Jakobsen

1. Sverige

- Jeg synes, Sverige har fordelt ressourcerne godt, og de ser stærke ud på nøglepositionerne.

- De har den store fordel, at de skal blive i Stockholm, hvor de også har stor opbakning.

2. Danmark

- Danmark har vist det bedste angrebsspil af alle hold under slutrunden. Mod Egypten spillede forsvaret også på et højt niveau foran verdens bedste målmand.

- Den eneste bekymring nu er rejseaktiviteten, hvor Danmark kan risikere at skulle til Gdansk for at spille semifinale, inden de skal mod Stockholm igen. Sverige kan blive, hvor de er, hele vejen

3. Frankrig

- Det franske hold holder høj klasse på alle positioner. Det gælder også, når de skifter ud. Ovenikøbet har de den bedste fysik i verden, og ved dette VM har Gérard stået godt i målet.

- Frankrig har de samme udfordringer, når vi taler om mulige rejser mellem kampene.