VM håndbold

Hansen runder milepæl – sportens største står i kø for at hylde ham

Kollegaerne roser Mikkel Hansen til skyerne. Faktisk endnu længere, hvis det da er muligt.

Når Danmark løber på banen til VM-kvartfinalen mod Ungarn onsdag aften, runder Mikkel Hansen en milepæl.

Det bliver således gang nummer 250, han trækker i den danske landsholdstrøje.

- Det er en kæmpe ære at få lov til at repræsentere sit land ude i verden. Allerede der er man nået langt. Den her gruppe mennesker, som jeg render rundt med hver januar, betyder rigtig meget for mig.

- Vi har været en masse ting igennem – både godt og skidt. Vi har haft en masse oplevelser både på og uden for banen. Det giver en ekstra motivation til at gå lidt længere for makkeren til højre og venstre, siger Mikkel Hansen.

I sine hidtidige 249 landskampe er det blevet til 1293 mål – et snit på lige over fem mål per kamp.

Ha' det sjovt

I sin mangeårige karriere har 35-årige Mikkel Hansen altid arbejdet efter samme opskrift.

- I min verden er det vigtigste, at det er sjovt.

- Man skal hygge sig og have det sjovt blandt en masse venner. Det er det, der driver en, når det er mindre sjovt. Kærligheden til spillet… At hygge sig og hele tiden prøve at se, om jeg kan lære nye ting.

- Jeg har altid haft det sådan, og jeg glæder mig altid til at komme til træning og lære noget nyt. Sådan havde jeg det også som ungdomsspiller, siger han.

Mikkel Hansen vendte i sommer hjem til Aalborg Håndbold.

Ros, ros og ros

Foruden Aalborg har han repræsenteret store klubber som Paris Saint-Germain, AG København og Barcelona.

På sin vej har han spillet med og mod et hav af stjerner. Alle har de pæne ord at sige om ham.

Sander Sagosen

Tidligere holdkammerat i Paris Saint-Germain

- Han er en af de aller-, aller største, der har spillet håndbold. Jeg har selv spillet med ham i tre år, og jeg lærte ekstremt meget af, hvor stort et arbejde han lægger i det for at være dygtig hele tiden.

- Jeg vil også gerne hylde, hvordan han er som menneske. Han er et ekstremt godt menneske, som vil alle det godt. Jeg har stor respekt for den mand.

Mathias Gidsel

Holdkammerat på landsholdet

- 250 kampe siger sig selv. Mikkel er et koryfæ i dansk håndbold, som har betydet utrolig meget for håndbolden i Danmark – men også for mig. Jeg kom ind som purung dreng, og han tog mig under vingerne, og jeg lærte så meget fra ham.

Luka Karabatic

Tidligere holdkammerat i Paris Saint-Germain

- Han er en af ansigterne på håndbolden. Han er en fænomenal spiller.

Nikolaj Jacobsen

Landstræner

- Han er en spiller, som man elsker, men nogle gange ønsker jeg ham også derhen, hvor ukrudtet er allerstørst, indleder Jacobsen med et skævt smil.

- Han er på mange måder genial med sin skudarm. Jeg tænker mest på hans fantastiske arm, som stadigvæk ikke er set lignende.

- Så husker jeg også en lille smule, at der altid er en, der står og kvækker lidt under træningerne. Så er jeg nødt til at bede ham om at tie stille.

Nedim Remili

Tidligere holdkammerat i Paris Saint-Germain

- Du burde spørge alle de børn, der løber rundt med pandebånd og prøver at gøre de ting, som han kan. Jeg synes, han er den bedste skytte nogensinde. Jeg har aldrig set en spiller, der skyder så langt udefra, som kan skyde, som han kan.

Jure Dolenec

Landsholdsspiller for Slovenien

- Han er en af de bedste spillere i vores tid.

Dika Mem

Landsholdsspiller for Frankrig

- Han er en rollemodel for den nye generation og min generation. Han var sådan en spiller, vi så, og jeg respekterer, hvad han har gjort for håndbold verden over. Han spillede i Frankrig, så jeg kunne se ham en del. Han er et eksempel, og han er en af de bedste nogensinde.

Ingen planer om landsholdsstop

Selvom dåbsattesten siger 35 år, og CV'et om lidt tæller 250 landskampe, er et farvel til landsholdet ikke lige om hjørnet.

Har du gjort dig overvejelser omkring, hvornår det slutter på landsholdet?

- Nej, ikke endnu. Jeg synes stadigvæk, at jeg har masser at bidrage med, og jeg har ikke gjort mig så mange tanker om det endnu.

- Når den dag kommer, håber jeg, at jeg er moden nok til at træffe beslutningen sammen med en træner. Mon ikke også, at tiden indhenter mig på et tidspunkt, siger Mikkel Hansen med et grin.

Lars Christiansen har rekorden for flest landskampe på herresiden. Fløjspilleren nåede 338 af slagsen. Under VM har Niklas Landin også passeret 250 kampe i rødt og hvidt.