VM håndbold

Nyegaard uddeler tårnhøje karakterer til danskerne

TV 2 SPORTs håndboldekspert giver karakterer til de danske spillere og landstræner Nikolaj Jacobsen efter kvartfinale-kampen mod Ungarn.

Det var en magtdemonstration af uhørte dimensioner. 21-12 ved pausen siger det hele. Det er fuldstændigt vanvittigt, at man kan vinde sådan en kamp så stort. Det er uden tvivl noget af det bedste, jeg har set fra Danmark i nyere tid. Helt formidabelt.

Vi skal ikke tage noget fra Danmark i dag, men Ungarn var ikke det danske mandskab værdigt. Det var der dog ikke mange i verden, der ville have været. Stor, stor landskamp af Nikolaj Jacobsens mandskab.

Samtidig så vi, at de folk, der blev skiftet ind, kunne bygge videre på det fantastiske fundament, og det er ikke nogen nem opgave, når man fører så stort. Cadeau for det også.

Karakterer til danskerne mod Ungarn

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  Han står på 48 procent i første halvleg, og da kampen skal afgøres, er han fuldstændig suveræn. Han ender med 13 redninger på 34 forsøg, men hvilken autoritet. Det er altså på allerøverste hylde. Han falder lidt i anden halvleg, men det ændrer ikke på det samlede billede. Han tager også de vigtige langskud. Stor landskamp af Niklas Landin.

  6
 • Kevin Møller

  Målmand

  Han kommer ind og står godt i de ni minutter, han får. Han napper 5 ud af 7, og deriblandt er der altså to straffekast. Han kommer ind på et svært tidspunkt, da Danmark fører så stort. Men luften går ikke af ballonen, og det er blandt andet grundet ham. 

  5
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han spiller anden halvleg og scorer et enkelt mål. Han kommer ind og dækker backen. Styrken ved det her hold er, at en type som Landin kommer ind og bidrager positivt. Det er et stort plus for holdet som helhed. 

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Han laver 5 på 6 og var i fuld fart fra start. Han gav prøver på, hvor teknisk dygtig han er. Der var et par svigt defensivt. Men lad det være en god lærestreg at tage med videre. 

  5
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Han spiller et kvarter og har ingen afslutninger. Han var ikke med i noget nævneværdigt i kampen. Han har en enkelt fin assist, men ellers ikke de store bemærkninger. 

  3
 • Simon Pytlick

  Bagspiller

  Han laver 8 på 10 og et par assist også. Der var et par tekniske fejl, men hans samspil med Gidsel og Hansen samt hans kreativitet og hurtighed er helt forrygende. Han er en fornøjelse på en håndboldbane. Han var selvfølgelig lidt udfordret på sin back, men han gjorde det alligevel fornuftigt. Danmark har altså en ny guldfugl her.

  5
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Han kommer ind og udnytter sine minutter rigtig fint. Spiller 17 minutter og scorer 2 på 2. Han indledte med en misforståelse i angrebet, men ellers kunne man se, at han er klar til at tage de minutter, han kan få. Han var i en kæde med Kirkeløkke og Mensah, men det løser han fint. 

  4
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Han scorer 4 og laver 5 assist, men han brænder også 4 afslutninger. Der var lidt småting i dag, for han brænder nogle ærgerlige og får en udvisning. Men da det virkelig gjaldt i starten, var han på toppen sammen med Gidsel og Pytlick. Fin landskamp af Hansen, selvom der var nogle missere. 

  4
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  Han spiller lige knap et kvarter og kommer ind og dækker højreback. Det koster en enkelt udvisning, og Landin skævede også lige over mod ham ved en fejl. Men ellers er han meget stabil, og han fungerede godt som playmaker til sidst. Han fik angrebsspillet til at fungere til sidst med Holm og Kirkeløkke. Han forblev koncentreret. 

  4
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller

  Ikke på banen. 

  UB
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Igen en stor forsvarspræstation og igen et flot samarbejde med Saugstrup. Han er kommet ualmindeligt godt tilbage fra sin lille skade. Han er meget bevægelig og tager de rigtige positioner. Han er et solidt omdrejningspunkt for hele kæden dernede, og han er vigtig for det danske landshold.

  5
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller / Kampens spiller

  Det er fuldstændig vildt med Mathias Gidsel. Han spiller med fuld power i sine 50 minutter og scorer 9 på 10. Han havde et fantastisk samspil med Pytlick og Mikkel Hansen, og så var han uhyre effektiv. Jeg kunne sagtens finde et par små forsvarsfejl, men vi så ham også vise sig frem defensivt i et undertalsspil. Han var fyrig som bare fanden. Ny kæmpe landskamp af Mathias Gidsel.

  6
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller

  Der er grund til at anerkende Kirkeløkke i sådan en kamp. Han spiller 47 minutter og scorer 5 på 6. Det var bare en virkelig god og stor præstation. Han dækker højrebacken og gør det rigtig godt. Han kom med fysikken, som landstræneren har ledt efter. I kontrafasen leverer han også. 

  5
 • Lukas Jørgensen

  Stregspiller

  Spillede fem minutter. Det er ikke nok til en bedømmelse, selvom det er fint, at han scorer 2 på 2. 

  UB
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Spillede 10 minutter. Det er ikke nok til en bedømmelse. 

  UB
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Saugstrup scorer 4 på 5 og spiller 47 gode minutter. Generelt var forsvaret virkelig velfungerende foran Landin, og det er blandt andet hans fortjeneste. Men lige omkring Saugstrup er der et par gange, hvor han virkelig bliver snydt af Lekai, der omvendt også var den eneste trussel mod det danske forsvar. Men stadigvæk en rigtig fin landskamp af Saugstrup.

   

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Det kan ikke gøres bedre. Så simpelt er det. Alt fungerer omkring det mandskab i øjeblikket. Man kan næsten ikke fatte, at Danmark lige har vundet en kvartfinale med 17. Der var koncentration og enorm effektivitet. Vi taler altså om en effektivitet på 80 procent i løbet af kampen, og det er det, Nikolaj Jacobsen og Henrik Kronborg bare kan. Det er fremragende trænerarbejde, det må jeg sige. 

  6