VM håndbold

Årvågen Møllgaard fangede detalje, han måtte dele med resten af holdet

Danmark var helt overlegne i onsdagens 40-23-sejr over Ungarn, og storsejren kom blandt andet i hus, fordi Henrik Møllgaard lurede sine modstandere.

Timeouten var egentlig slut, men Henrik Møllgaard havde mere på hjerte.

I løbet af kampens indledende 26 minutter havde den rutinerede forsvarsgeneral luret flere af modstanderens angrebskombinationer, og dem skulle han nå at dele med sine holdkammerater.

- De kaldte deres åbninger for forskellige ting. Når de én gang har kaldt ”Magdeburg”, ved vi godt, hvad det betyder. Når de får kaldt "Wisla Plock" én gang, ved vi, hvad det betyder.

- Det er vigtigt at få det kommunikeret videre – det nytter ikke, at det kun er mig, der ved det. Det er ret vigtigt, at Saugstrup ved siden også ved det. Og Kirkeløkke. Alle skal vide det, så der er styr på det.

Så det var det, du var inde og sige?

- Ja. For de spiller ikke vanvittigt mange ting, så hvis vi kan afkode de tre-fire vigtigste ting, er vi langt i forhold til, hvordan vi skal agere, fortæller Henrik Møllgaard om situationen.

Møllgaard får ros for præstationen

Hvor stor en effekt, Møllgaards input havde, står hen i det uvisse, men faktum er, at Danmark inden timeouten efter 26 minutter førte med 7 mål.

Da kampen sluttede en lille times tid senere, var Danmark foran med 17 mod Ungarn, der altså blev ydmyget af Møllgaard og resten af det danske mandskab.

Efter slutfløjt fældede TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard dom over de danske spillere, og her bliver en velspillende Møllgaard noteret for karakteren 5 med nedenstående kommentar.

- Igen en stor forsvarspræstation af Møllgaard og igen et flot samarbejde med Saugstrup. Han er kommet ualmindelig godt tilbage fra sin lille skade. Han er bevægelig og tager de rigtige positioner. Han er et solidt omdrejningspunkt for hele kæden dernede, og han er vigtig for det danske landshold.

Fredag går det igen løs for 38-årige Møllgaard og Danmark. Spanien venter i semifinalen, der spilles i Gdańsk. Opgøret begynder klokken 18, og det kan følges direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.