Svensk chok: Stjerne færdig ved VM

Jim Gottfridsson skal nu have hånden i gips og kommer ikke til at spille håndbold i to måneder.

Jim Gottfridssons VM er forbi.

Han kommer ikke til at spille mere ved slutrunden, da det efter kvartfinalen er kommet frem, at han har brækket sin hånd.

- Det er ekstremt hårdt, men jeg vil nu gøre alt, hvad jeg kan, for at støtte holdet i semifinalen, siger Gottfridsson til det svenske forbunds hjemmeside.

Udgik af kvartfinalen

Den svenske playmaker blev tvunget til at forlade banen i første halvleg i kvartfinalen mod Egypten, da han kom til skade med sin finger.

Han kom ikke på banen i resten af banen og hastede efterfølgende direkte på hospitalet for at få sin venstre hånd røntgenfotograferet. Og her var dommen, at der var et brud. Han skal nu have den i gips og vil ikke spille flere kampe i de næste to måneder.

- Jeg tror, at jeg sad fast i en modstanders trøje, og jeg følte, at noget gjorde ondt. Det er frygteligt frustrerende, da jeg føler, at både holdet og jeg havde spillet en god turnering. Jeg drømte om en finale på hjemmebane, siger Gottfridsson.

- Jeg er overbevist om, at dette hold, uanset om jeg er med eller ej, kan slå ethvert hold i verden.

Lyn-analyse

Det er den værst tænkelige besked for Sverige. Jim er lederen og strategen på det svenske hold. Han har det store overblik, når kampene skal afgøres.

Når det så er sagt, har Sverige tidligere vist, at de har kvaliteterne til at afløse selv de bedste spillere, og Felix Claar er en helt anden type, der kommer til at give svenskerne mere fart og gennembrudsstyrke i angrebsspillet.

Landstræner lider med sin anfører

Landstræner Glenn Solberg er ked af det på sin landsholdsanførers vegne.

- Jeg lider forfærdeligt meget med Jim, som har forberedt sig og har gjort alt, hvad han kunne for at komme bedst muligt hertil. Det er en af de bedste spillere i verden, og han har haft en meget god turnering indtil videre, så det er selvfølgelig svært for os, siger Glenn Solberg.

Det er endnu ikke besluttet, om Sverige vil indkalde en erstatning.

Svenskerne skal møde Frankrig i semifinalen fredag klokken 21.00. Se en masse VM direkte på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.