VM i håndbold (K)

Tidligere spiller vil have Gudmundsson fyret

Den tidligere landsholdsspiller Logi Geirsson mener ikke længere, at Gudmundur Gudmundsson er den rette person på landstrænerposten.

Han er ved at være godt og grundigt træt af det.

Den tidligere islandske landsholdsspiller Logi Geirsson kommer med en hård kritik af den islandske landstræner Gudmundur Gudmundsson, efter Island blev nummer 12 ved VM og ikke formåede at avancere fra mellemrunden.

Vi går ikke ind i en dybere diskussion om at skifte træner

Guðmundur B. Ólafsson, formand i Islands håndboldforbund

Derfor mener Logi Geirsson ikke, at Gudmundsson længere er den rette.

- Med dette mesterskab in mente kan han ikke håndtere presset. Han er ikke klar til at få det her hold til at vinde. Han taler om for store forventninger og krav. Hvordan smitter det af på holdet? Jeg er utilfreds med den måde, landsholdet bliver ledt på. Det her er den største skuffelse hidtil. Vi skal have ændringer, og jeg vil have en ny træner, siger han ifølge Visir.

Logi Geirsson fortæller videre, at han har fået nok af, at Gudmundsson altid skal tale modstanderne op og Island ned.

- Jeg kan ikke fordrage de her interviews med Gudmundur og al denne følelse af mindreværd. Hvilken elendighed er det ikke? Jeg kan ikke tro, vi skal lytte til det her. Det gider jeg ikke. Jeg gider ikke lytte til de her interviews i endnu en stor turnering.

Island blev nummer tre i gruppe 2 i mellemrunden, hvor Sverige og Ungarn gik videre. Dermed missede Island kvartfinalen, hvilket ellers var deres proklamerede målsætning.

- Støvet skal lige lægge sig

Det islandske håndboldforbund, HSI, tænker dog ikke umiddelbart på, at Gudmundsson skal skiftes ud øjeblikkeligt.

- Alle er ansvarlige, indleder formand Guðmundur B. Ólafsson ifølge islandske RUV.

- Naturligvis gik vi meget optimistiske ind i denne turnering, da vi har et meget godt hold. Men det viser bare, hvor svært det er at komme videre. Der skal kun få fejl til, før man står med meget ondt i hovedet.

- Støvet skal lige lægge sig, og så skal vi gennemgå det hele. Vi går ikke ind i en dybere diskussion om at skifte træner. Man skal aldrig udelukke noget, men vi skal først evaluere.

Gudmundur Gudmundsson kontrakt løber til 2024

Han førte Island til medaljer ved OL og EM i 2008 og 2010 – med Geirsson på holdet – men siden comebacket som islandsk landstræner i 2018 er det bedste resultat sjettepladsen ved EM sidste år.

Se en masse VM direkte på TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.