VM håndbold

Danmark er én kamp fra VM-historie

Danmark er i VM-finalen efter en sejr over Spanien og er dermed kun én sejr fra at blive det første land til at vinde VM tre gange i streg.

Danmarks utrolige VM-stime nægter at stoppe. For tredje gang i træk er det danske landshold nu i en VM-finale, og dermed har Danmark ikke tabt 27 VM-kampe på stribe.

De historiske tal er en realitet efter fredagens semifinalesejr over Spanien.

Her var det danske landshold bedst fra start til slut, selvom spanierne i den grad bed fra sig og kom ubehageligt tæt på i kampens afsluttende fase. Det var bare ikke nok i en kamp, hvor Niklas Landin gik forrest med et hav af store redninger.

Spanien vs. Danmark
23-26
(10 - 15)
Topscorer
HoldSpiller(e)Mål
SpanienÁlex Dujshebaev5 mål
DanmarkSimon Pytlick6 mål
Udvisninger
HoldUdvisninger
Spanien3
Danmark3

Danmark er det blot andet land i historien til at spille sig i en VM-finale tre gange i streg, efter Sverige gjorde det tilbage 1997, 1999 og 2001.

I finalen venter enten Sverige eller Frankrig, der skal i aktion fredag aften klokken 21. Finalen spilles søndag aften og kan ses direkte på TV 2 PLAY og TV 2.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Før fredagens brag var et af de store spørgsmål, om enten Niklas Landin eller Gonzalo Pérez de Vargas mon skulle komme til at spille hovedroller.

Det korte svar er, at Landin gjorde, hvad han skulle. Fra pressepladserne oppe under loftet lignede han i første halvleg en spiller, der ikke havde planer om at spille om sekundære placeringer søndag.

Den danske stjernekeeper pillede bolde på stribe og fik det til at ligne en leg. Han blev hjulpet af et hårdtarbejdende dansk bolværk, der fik spanierne til at afslutte en anelse febrilsk i begyndelsen af kampen.

Offensivt var Magnus Saugstrup i hopla. Stregspilleren overlevede en NFL-tackling fra Jorge Maqueda og scorede de første to mål.

Niklas Landin har stået en forrygende første halvleg i VM-semifinalen mod Spanien. Video: TV 2 Sport

For en gangs skyld var Mathias Gidsel nærmest usynlig. Spanierne gik helt frem i fjæset på ham, og det havde han svært ved at løse.

Efterhånden begyndte Gonzalo Pérez de Vargas også at tage fra i målet, og Spanien åd løs af en dansk firemålsføring.

Kampen fik noget nerve, og det blev ikke mindre intenst af, at Niklas Landin var ved at rive hovedet af Daniel Dujshebaev efter et skud i hovedet.

Ikke desto mindre holdt de danske spillere hovederne tilpas afkølede og var foran med 15-10 ved pausefløjt.

Spanien var nødt til at prøve noget nyt i anden halvleg. Håndboldprofessoren Jordi Ribera på den spanske bænk tyede til et ultraoffensivt forsvar.

Emil Jakobsen scorer på vanligvis fra fløjen. Video: TV 2 Sport

De rødblusede spaniere gik helt frem i snotten på danskerne. Til at begynde med blev det løst udmærket, men pludselig fik spanierne fat.

Hverken Mikkel Hansen, Simon Pytlick eller Mathias Gidsel kunne finde løsningerne, så Nikolaj Jacobsen besluttede at sætte en ekstra angrebsspiller på banen. Det løsnede spillet.

Simon Pytlick udnyttede, at han fik mere plads at boltre sig på, og så blev Danmark altså hjulpet på vej af spanske fejl.

En udvisning, et spansk boldtab på et vitalt tidspunkt og fornyet dansk effektivitet afblæste det dødvande, der var lige ved at skabe panik.