- Jeg mistede hovedet, erkender Landin

Niklas Landin fløj ud af sit felt og råbte ad Daniel Dujshebaev, efter spanieren havde ramt den danske målmand i hovedet.

Med fem minutter tilbage af første halvleg i VM-semifinalen mellem Danmark og Spanien udspillede der sig et stort drama omkring det danske felt.

Spaniens Daniel Dujshebaev sendte en helt fri afslutning af sted lige omkring hovedet på Niklas Landin. Den danske målmand blev ramt og gik straks i halgulvet, inden han i samme sekund fløj op og løb ud af feltet for at tage et alvorsord med Daniel Dujshebaev.

Landin måtte nærmest holdes tilbage, mens blodet begyndte at løbe ud af hans ene næsebor.

- Jeg mistede lige hovedet der, indleder Niklas Landin sin egen forklaring over for TV 2 SPORT, inden han følger op:

- Jeg havde en følelse af, da jeg lige var faldet til ro, at den ramte nok min skulder og gik op på næsen, øjet eller hvad det var.

Du blev vred. Havde du en følelse af, at det var bevidst?

- Ja, lige i situationen. Han hoppede ind over, og der var ingen, der rørte ham. Så fik jeg et skud i hovedet. Det kan man godt blive lidt irriteret over. Så tror jeg bare, at jeg var helt heroppe, siger Landin og markerer med to hænder over hovedet.

"Selvfølgelig prøvede jeg at score"

Selvom Niklas Landin selv havde en fornemmelse af, at synderen, Daniel Dujshebaev, bevidst skød omkring hovedet på ham, forsikrer spanieren, at det ikke er tilfældet.

Kampens tyske dommerpar nåede da også frem til den konklusion, at spanierens skud først havde ramt Landin i brystet eller på skulderen, før bolden fortsatte op i hovedet. Derfor valgte de at lade spillet fortsætte uden en udvisning til Dujshebaev, som man normalt skal have, hvis man rammer målmanden i hovedet på et frit skud.

- Det var den rigtige beslutning af dommerne. Selvfølgelig prøvede jeg at score. Jeg vil aldrig prøve at ramme ham, og jeg er ked af det. Jeg forstår hans reaktion, fordi det er i kampens hede – det kan ske for alle, siger Daniel Dujshebaev til TV 2 SPORT.

Samtidig forklarer han, at han troede, bolden ramte skulderen, indtil han så blodet begynde at løbe fra næsen.

- Jeg forstår, at han råbte ad mig. Jeg sagde undskyld, men det er håndbold.

Imens Daniel Dujshebaev nu skal spille om VM-bronze, kan Niklas Landin glæde sig over, at han står i finalen for tredje VM-slutrunde i træk. Derfor kan han sagtens leve med et skud omkring hovedet.

- Det er det, der sker i en kamp. Det tager jeg gerne med. Det er også det, der nogle gange er lidt sjovt, siger Landin.

Se VM-finalen søndag klokken 21 på TV 2 og TV 2 PLAY med optakt allerede fra 19.30.