VM håndbold

- Sker det igen, bliver jeg sur, siger spanier inden kamp mod Danmark

Den spanske spiller har for længst lagt episoden bag sig, men derfor ønsker han ikke en gentagelse af afslutningen på VM-semifinalen fra 2011.

Joan Cañellas er blevet 36 år. Med i bagagen har han mere end 200 landskampe, og de har givet mange oplevelser.

Blandt de værste fremhæver venstrebacken VM-semifinalen i 2011 i Sverige, hvor modstanderen var Danmark. Spanien led et knebent nederlag på fire mål, og det var Cañellas' første semifinale i en stor turnering.

Sker det samme i fredagens kamp, bliver jeg nok sur igen

Joan Cañellas om Lindbergs scoring

Fra opgøret husker den mangeårige landsholdsprofil specielt den sidste scoring, der blev sat ind af Hans Lindberg efter en kæk afslutning.

Danskeren brød efterfølgende ud i massiv jubel, og hele situationen forargede Cañellas og den spanske lejr.

- Den danske mentalitet er sådan, at I godt kan lide at lave nogle tricks, der gør fansene glade, men i den spanske kultur bliver det set som mangel på respekt. Det var sådan, vi følte i det moment med Lindberg.

- I Spanien, hvis man fører en kamp og ved, at man vil vinde, er der ikke nogen, der forsøger at gøre noget specielt eller ekstraordinært. Det er mangel på respekt mod modstanderen, og derfor var vi sure i det øjeblik, fortæller Cañellas.

Se situationen øverst i artiklen.

Vil blive sur igen

Cañellas har for længst lagt stridighederne med Lindberg på hylden, og i dag har han et rigtig fint forhold til danskeren. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at stemningen vender 180 grader, hvis Lindberg laver samme nummer igen fredag.

- Efterfølgende har jeg spillet med Lindberg, og jeg ved, at han er lidt speciel. Han er lidt ”crazy”, men jeg kan lide ham. Jeg forstår også, at det er en del af showet.

- Men sker det samme i fredagens kamp, bliver jeg nok sur igen. Jeg kan sige, at vi ikke var tilfredse i det moment, og det gav os energi og motivation til de kommende kampe mod Danmark.

Gav energi til drømmekamp

To år senere skulle Spanien og Cañellas få deres hævn, da de på hjemmebane i Barcelona udraderede Danmark i VM-finalen i 2013 med cifrene 35-19.

Og da den rutinerede spanier blev spurgt ind til sit bedste minde mod Danmark, havde han luret, hvad der blev hentydet til.

- Du tænker på kampen for 10 år siden, ikke? Jeg fik at vide, at det fredag er 10 år siden, at vi vandt VM mod Danmark på hjemmebane i Barcelona, og det er selvfølgelig det bedste minde, for det er noget, der sker én gang i karrieren. Vi spillede på hjemmebane foran vores venner og familier i en kamp mod et hold, som havde slået os før, forklarer Cañellas.

Siden er det mest blevet til danske sejre i de indbyrdes opgør, og Cañellas erkender også, at der nok ikke venter en gentagelse af VM-finalen fra 2013, når Spanien og Danmark fredag tørner sammen i semifinalen.

- Det bliver en helt anden kamp. Det ved vi, og vi skal kæmpe, hvis vi vil have en chance. Så må vi se, slutter den spanske profil.

Kampstart er klokken 18.00, og opgøret kan følges direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.