Danmark vinder VM for tredje gang i streg efter drama

Danmark er verdensmester i hĂĄndbold efter en imponerende sejr over Frankrig.

Danmark har gjort det igen. For tredje gang i træk. Som de første på herresiden nogensinde.

Det danske landshold kan løfte VM-guldet igen, igen efter en dramatisk sejr over Frankrig. Dermed har Danmark vundet VM i 2019, 2021 og 2023.

Det var dog bestemt ikke uden drama, at Nikolaj Jacobsens mandskab løb med sejren i Stockholm sent søndag aften. I store dele af anden halvleg hang franskmændene fast, men sublime præstationer fra indskiftere som blandt andre Rasmus Lauge og Mads Mensah var nøglen til dansk sejr.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Finalen vil blive husket som Rasmus Lauges store show. Efter en problematisk turnering genopstod han som verdensstjerne med en utrolig præstation i anden halvleg.

Lauge overtog hovedrollen fra Simon Pytlick, der havde været Danmarks farligste våben i en forrygende indledning. I karrierens hidtil største kamp optrådte han fuldstændig uimponeret mod den rutinerede franske bagkæde.

Det fynske stortalent scorede alene før pausen seks gange. Det skal dog med i fortællingen, at den franske førstemålmand Vincent Gerard ikke gjorde meget for at stoppe den danske målstrøm.

Mads Mensah scorer to vigtige mĂĄl i VM-finalen. Video: TV 2 Sport

Pytlick og Mathias Gidsel rev og sled i det franske forsvar, og det var et godt tegn, da både Lauge og Niclas Kirkeløkke med hver et par scoringer mindede franskmændene om, at de også skulle koncentrere sig om andre end de to unge himmelstormere.

Midt i første halvleg var Danmark foran 12-7, men vinden begyndte at vende i perioden frem mod pausen.

Frankrig havde held med et mĂĄlmandsskift, og i den anden ende fik det danske forsvar tiltagende problemer med det franske krydsspil og de imponerende stregspillere.

Ved pausetruttet var føringen skrumpet til 16-15, og Frankrig havde spillet sig helt tilbage i opgøret.

Lauge leverer bĂĄde mĂĄl og assist fra anden halvlegs start. Video: TV 2 Sport

Det var usædvanligt at opleve Mikkel Hansen spille en halvleg uden at have en eneste afslutning på mål. Den mangeårige storskytte koncentrerede sig udelukkende om at spille sine holdkammerater fri og sad på bænken fra anden halvlegs start.

Lauge overtog jobbet som spilfordeler og trak læsset fra anden halvlegs start. Han tilførte den målfarlighed og fysiske pondus, som holdet havde brug for, og endte som topscorer med ti fuldtræffere.

Da Landin ved 32-29 kom på banen og reddede et fransk straffekast to minutter før tid, slukkede det sidste franske håb. Tilbage var der kun at vente på, at tiden løb ud, så den danske jubel kunne bryde løs i Tele2 Arena.