- De franske målmænd anede ikke, hvad der foregik

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard giver karakterer til de danske verdensmestre efter sejren over Frankrig.

Sikke en fantastisk håndboldkamp. Sikke en flot finale. Sikke en vild propaganda for den her sport, hvor de to bedste hold på kloden virkelig udfordrede hinanden.

Tilmed skrev Danmark skrev håndboldhistorie på herresiden ved at vinde VM tre gange i streg, og det var smukt. Men det smukkeste var at se Rasmus Lauge!

Efter alt, hvad han har været igennem i sin karriere – også i denne turnering – tordner han i dag ind og river franskmændene fuldstændig fra hinanden.

Den historiske begivenhed blev bare endnu smukkere af, at en af Danmarks mest skadede spillere gennem tiden gjorde det her og fik det her med. Fuldt fortjent og rørende.

Karakterer til de danske verdensmestre

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Niklas Landin

  Målmand

  Han begyndte, som vi kender ham. Men efter det første kvarter blev betingelserne efterhånden værre. Han blev erstattet af Kevin Møller, men kom ind på et straffekast og reddede det. Selvfølgelig. Det er det ekstraordinære, som vi har vænnet os til. Dér dræbte han reelt kampen.

  4
 • Kevin Møller

  Målmand

  Det første han gjorde, da han kom ind, var at række armen i vejret og redde en fri chance. Men så blev han også sat skak og mat et par gange. Men så hev han et par redninger frem på nogle afgørende tidspunkter, og mere skulle der ikke til.

  4
 • Magnus Landin

  Fløjspiller

  Han spillede en hel kamp uden afslutninger. Men han dækkede op i en af de vanskeligste positioner. Når man dækker op over for Mem og Remili, skal man virkelig være på stikkerne. Og det var Magnus Landin. Han tog højde, når han skulle tage højde, så de ikke bare kom brasende ned på ham, og hans fysik hjalp med at holde franskmændene nede på et fornuftigt niveau, da kampens skulle afgøres.

  4
 • Emil Jakobsen

  Fløjspiller

  Han spillede første halvleg, hvor han scorede et mål på et enkelt forsøg. I forsvaret begynder han at få mere og mere kontrol og power i sit forsvarsspil. Der var stadigvæk visse situationer, hvor han kunne hjælpe mere indad eller gå højere op. Men han arbejdede virkelig godt og forsøgte at hjælpe så ofte, han kunne.

  4
 • Johan Hansen

  Fløjspiller

  Var ikke nok på banen.

  UB
 • Simon Pytlick

  Bagspiller

  Vild, vild, vild finale af slutrundedebutanten.

  Han lavede nærmest fire mål, før kampen var gået i gang, og selvom han rendte ind i en vanskelig periode, kom han igen. Det bekræftede hans vidunderlige trukne underhåndsskud til sidst fra en anden verden.

  Han var med i det her historiske overblik, men det her er kun begyndelsen for Pytlick. Han kan kun blive bedre herfra. Det er svært at finde grænser for ham lige nu.

  6
 • Jacob Holm

  Bagspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Mikkel Hansen

  Bagspiller

  Det er meget, meget, meget sjældent, at han har sin første afslutning i kampen i anden halvleg. Det må skyldes knæproblemerne, for ellers løber han ikke rundt en hel halvleg uden at skyde en eneste gang. Men han gjorde det i perioder rigtig fint i første halvleg, hvor han satte både Gidsel og Pytlick.

  3
 • Mads Mensah

  Bagspiller

  12 gyldne minutter i VM-finalen! Det var vildt, som han kom ind og dominerede. Det er det, han kan, og det er det, han skal ned at lave i Flensborg, nu hvor Jim Gottfridsson er skadet.

  Ud over de to vidunderlige smæk, Mensah leverede, kom det bare endnu en gang til udtryk, at hans indre forståelse af, hvad træneren vil have, har utrolig betydning. Han skaber også ro hos kammeraterne med det overskud, han udstråler. Tilmed kan han også dække op, hvilket blot gjorde ham endnu mere vigtig.

  5
 • Rasmus Lauge

  Bagspiller / Kampens spiller

  Det her er solstrålehistorien. Også fordi den kom fuldstændig uventet.

  Jeg havde højst regnet med, at Lauge kunne forsvare lidt. Men han tog kampen i fuldstændig egne hænder. Det var nærmest magisk at følge.

  Det var det, han lige pludselig fandt frem her. Fuldstændig vanvittigt. Om det var skud, brud, attitude. Han kunne alt i dag. De franske målmænd anede ikke, hvad der foregik.

  Han spillede med sådan en autoritet, så man tænkte: ”Hvor kom det fra?”. Det fortæller bare noget om, hvor fantastisk en spiller, han er, og som han forhåbentlig kommer til at blive de kommende mange år.

  6
 • Henrik Møllgaard

  Bagspiller

  Han kender Remili fra Paris – selvom det er nogle år siden – og det var der brug for. Møllgaard fandt den rigtige højde i store perioder, og han var også i en situation oppe at presse Mem så meget, at det blev til en dansk kontra.

  Endnu en stor forsvarskamp fra Møllgaard.

  5
 • Mathias Gidsel

  Bagspiller

  Han gjorde det vanskeligt for franskmændene flere gange i denne finale. Især ind over midten, hvor han havde evnen og lavede sine brud – sågar også på venstre back. Han er så dreven i sit spil, at han er livsfarlig.

  Indimellem i denne kamp blev et par afslutninger dog for sløsede. Her kunne han overveje at tage frikastet frem for at forcere det.

  Men han var generelt enormt driftig også på den hurtige midte. Endnu en stor landskamp af Mathias Gidsel.

  5
 • Niclas Kirkeløkke

  Bagspiller

  Kirkeløkkes fysik og hans evne til at forsvare på internationalt plan har været et af de store momenter, der har gjort Danmarks midtersektion meget bedre og mere sikker. Men når man bokser med Fabregas og Tournat på stregen, skal man være godt skåret for at kunne stå imod. Og det var han.

  Han har været en stor gevinst for landsholdet, og det var han igen i dag.

  5
 • Lukas Jørgensen

  Stregspiller

  Kom ikke på banen.

  UB
 • Simon Hald

  Stregspiller

  Han afløste Saugstrup i en periode, og det gjorde han godt. Det var virkelig et vanskeligt tidspunkt at komme ind på forsvarsmæssigt, men han brugte sine minutter fornuftigt. Hans store fysik hjalp ham, og så længe han hang sammen med Landin og Møllgaard, kom han fornuftigt igennem det.

  4
 • Magnus Saugstrup

  Stregspiller

  Det var Møllgaard og Saugstrup for fuld udblæsning fra start i en kamp, hvor Saugstrup virkelig blev testet på bevægelse og fysik. Og hvis man ikke er dygtig til at komme ud og forhindre krydsene i at blive spillet, bliver man bare overspillet. Det blev Saugstrup og kompagni også mange gange, for Frankrig spillede godt. Men i den periode, hvor kampen skulle afgøres, leverede han igen.

  5
 • Nikolaj Jacobsen

  Landstræner

  Tre VM-slutrunder uden et eneste nederlag.

  Da dampen var ved at gå lidt af i anden halvleg, gav alt, hvad han rørte ved, gevinst.

  Han er bare vildt dygtig til at finde ud af, hvad holdet har brug for på et givent tidspunkt. Han er afhængig af, at de spillere, han sætter ind, kan på dagen, men de skal altså stadig sættes i situationer, hvor de kan bruges til noget. Og det formår han, og det er det, der udmærker ham som træner.

  Det var virkelig styring på topniveau.

  6