VM håndbold

- En vanvittig præstation, siger Nikolaj Jacobsen

Landstræner Nikolaj Jacobsen har nu tre verdensmesterskaber på CV'et, ligesom han aldrig har prøvet at tabe en VM-kamp.

Den rød-hvide fest er skudt i gang i Stockholm.

Efter en dansk pauseføring på 16-15 over Frankrig lykkedes det Danmark at vinde 34-29 i VM-finalen. Dermed er Danmark og landstræner Nikolaj Jacobsen verdensmester for tredje gange i træk (2019, 2021 og 2023).

- Det kan jeg ikke rigtig sætte ord på lige nu, andet end at det er fantastisk. At stå her og gøre det, som ingen andre har gjort, det kommer til at fylde nu.

- Indtil det synes jeg bare, vi har været vanvittigt fokuseret, og mine drenge har spillet noget fantastisk flot håndbold. Det gør vi også i dag mod et vanvittigt stærkt hold, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Lauge var nærmest på vej hjem, men kommer ind og får en hovedrolle. Mensah hiver du også op af hatten, hvad siger det om holdet?

- Vi har mange dygtige spillere, og i dag var der brug for flere, end der har været i nogle af de andre kampe. Jeg er da glad for, at vi lige gav det ti minutter ekstra til den træning, hvor Lauge var med for at finde ud af, om kroppen holdt. En meget, meget vigtig faktor for os i anden halvleg.

- Og Mads kommer lige ind og klapper to ind, og så kommer Pytlick ind og byder ind. Alle bød ind. En vanvittig præstation. Jeg er så stolt, afslutter landstræneren umiddelbart efter sejren.

Mandag skal håndboldherrerne fejres, når de vender hjem til Danmark. Du kan læse mere om planerne her.