Lauge i tårer: - Det er et følsomt øjeblik

Den danske bagspiller Rasmus Lauge blev topscorer i VM-finalen med ti scoringer.

Danmark er verdensmester igen – og denne gang med Rasmus Lauge på holdet.

Danskerne vandt 34-29 i VM-finalen over Frankrig, og dermed er mange af spillerne verdensmestre for tredje gang i træk. For Lauge er det anden gang i historien, efter han missede 2021-slutrunden.

For bare en uge siden var Lauge også på vej hjem fra dette VM med en skade, og derfor blev minutterne efter sejren også et meget følsomt øjeblik for Lauge.

- For helvede, mand… Undskyld. Puha… Det er et følsomt øjeblik. Fra at være på vej hjem til nu at stå som verdensmester.

I sidste øjeblik blev planerne dog ændret, og Lauge kæmpede sig tilbage og afsluttede turneringen med et brag som topscorer i finalen.

- Der går mange tanker igennem mit hoved. Det har været en lang vej mange gange med skader og alt muligt. Så er det fandeme også dejligt, at arbejdet belønner sig en gang imellem. Det er det, jeg står og tænker på, forklarer Rasmus Lauge til TV 2 SPORT om tårerne i øjenkrogen.

Siden landsholdsdebuten i 2010 har Rasmus Lauge været en markant figur på landsholdet, men han har også været ufattelig uheldig med skader.

Således har han misset fem af de store mesterskaber gennem de seneste 13 år på A-landsholdet. Listen tæller:

  • EM i 2014
  • OL i 2016
  • VM i 2017
  • OL i 2020 (2021)
  • VM i 2021

Denne gang blev Danmark verdensmester med Lauge på banen, ligesom han altså scorede hele ti gange og blev topscorer.