Sverige taber historisk bronzekamp

Spanien viste klasse, da de besejrede svenskerne i VM-bronzekampen.

Sverige tabte søndag aften en historisk VM-bronzekamp til Spanien.

Med mere end 20.000 tilskuere på tribunerne var kampen den mest velbesøgte herrelandskamp i landets historie, men historieskrivningen sluttede slet ikke der.

Kampen endte nemlig med at blive den absolut mest målrige VM-bronzekamp nogensinde:

Flest mål i VM-bronzekampe:

  • 75 mål: 2023: Sverige 36 - 39 Spanien
  • 64 mål: 2021: Spanien 35-29 Frankrig
  • 61 mål: 2007: Danmark 34-27 Frankrig og 2017: Slovenien 31-30 Kroatien

Spanien skrev ligeledes historie, da de slog deres egen rekord som det hold med flest mål i en VM-bronzekamp. Og Sverige endte endte med at skrive sig flot ind på den liste:

Flest mål af et hold i en VM-bronzekamp

  • 39: Spanien (2023)
  • 36: Sverige (2023)
  • 35: Spanien (2021)

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Lysten til at forsvare var fraværende på begge mandskaber i bronzedystens indledning, hvor målene haglede ind - kun afbrudt af spredte redninger af Andreas Palicka og Gonzalo Pérez de Vargas.

11-11 stod den efter blot 14 minutters spil, inden holdene strammede sig lidt mere an.

Blandt andet kom GOG-keeper Tobias Thulin på banen for Sverige og var med seks redninger før pausen afgørende for, at Sverige kom foran 16-13 og siden også 22-18 efter 30 hæsblæsende minutter.

For Sverige strålede blandt andre Aalborg Håndbolds Felix Claar som dirigent og assistmager, mens Barcelona-fløjen Hampus Wanne med seks træffere i første halvleg var hård ved klubkammeraten Vargas mellem de spanske stænger.

Fra starten af anden halvleg blev Vargas afløst af Rodrigo Corrales, og det var en ualmindelig god idé. Han tog således pippet fra de svenske skytter, og på mindre end ti minutter var 18-22 vendt til 26-24.

Især stregspiller Adrià Figueras blev sat fremragende i scene af sine holdkammerater, og han kvitterede med syv scoringer efter pausen. I alt lavede han ni mål på ni forsøg i kampen.

Sverige leverer lækre detaljer i angrebsspillet. Video: TV 2 Sport

Sverige forsøgte med et modsvar, men der var ikke nok redninger i keeperne eller offensiv skarphed. Tættere end to måls afstand kom svenskerne således ikke i det sidste kvarter.

Tidligere søndag sikrede Egypten sig syvendepladsen ved VM efter en dramatisk 36-35-sejr med to gange forlænget spilletid over Ungarn.

Tyskland slog Norge 28-24 og blev nummer fem.