Dét skal der ske med VM-trofæet

Efter et hektisk døgn for VM-trofæet venter der nogle rolige år, inden det igen skal gå fra hånd til hånd.

En tung krabat er med de danske håndboldherrer hjem fra Stockholm – og hele dagen skal det næsten 20 kilo tunge VM-trofæ med rundt til guldfejring.

Men hvad skal der ske med trofæet efter festivitassen mandag? Det kommer Dansk Håndbold Forbunds sportschef Morten Henriksen med et opklarende svar på her:

- Vi håber, at det kan blive vist frem mange gange i dag (mandag, red.), men derefter bliver vi nødt til at opbevare det i en bankboks. Så må vi se, om der er nogen, der kan hjælpe os med en fornuftig replika.

Er det en bankboks et hemmeligt sted?

- Ja, skal vi ikke lade det være sådan lidt Egon Olsen, siger Morten Henriksen.

Danmark får altså ikke lov til at beholde trofæet, som Qatar skænkede Det Internationale Håndboldforbund (IHF) i 2015 i forbindelse med verdensmesterskabet i landet.

I 2019, da de danske håndboldherrer vandt VM for første gang, blev VM-trofæet udstillet på Nationalmuseet i København. Herefter blev det også opbevaret i en bankboks.

Fra VM i Egypten i 2021 og frem til VM i år var VM-trofæet også i Danmark – så nu tager det altså en tredje periode i Danmark.

VM-pokalen

Trofæet er et vandretrofæ, som blev overrakt første gange i Qatar i 2015. Her var det franskmændene, der løb med verdensmestertitlen.

Trofæet vejer 19,5 kg og er 50 cm højt. Det er udformet i messing, belagt med 24K guld og har påsat safirer og rød jaspis. Trofæet er produceret af det italienske Bertoni, og tilblivelsesprocessen har været nøje overvåget af skulptøren Ahmed Al Bahrani.

Kilde: DHF.