VM håndbold

Lauge sender tak til særlig person efter afgørende comeback

Rasmus Lauge var en uge før VM-finalen tæt på at forlade landsholdslejren med en lægskade. I finalen blev han topscorer.

10 scoringer på 11 forsøg og tilmed kåringen som kampens spiller af håndboldekspert Bent Nyegaard.

For en uges tid siden virkede det usandsynligt, at Rasmus Lauge skulle præstere ovenstående meritter i en VM-finale, men det gjorde han ikke desto mindre i Danmarks finalesejr over Frankrig søndag.

En lægskade gjorde, at playmakerens VM-deltagelse var i frit fald.

- Jeg havde booket togbilletten hjem, fortæller Lauge til TV 2 SPORT.

Den løsning godtog håndboldherrernes fysioterapeut Anja David Greve ikke, og sammen fik de gjort Lauge klar til de afgørende kampe.

- Der var ikke meget tro på tingene der, men Anja fik mig overbevist om, at vi skulle give det et forsøg mere. Stor cadeau til hende, for ellers havde jeg måske stået her som tilskuer.

”Godt, vi kiggede hinanden i øjnene”

Også landstræner Nikolaj Jacobsen var efter finalen mere end tilfreds med beslutningen om, at han lod Rasmus Lauge blive i truppen.

- Som Rasmus og jeg talte om, var det godt, at vi lige kiggede hinanden i øjnene og gav det ti minutter mere med den læg. Det gik heldigvis godt, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

At Lauge skulle spille en hovedrolle i finalen, regnede de færreste med, men i løbet af kampen øjnede landstræneren muligheden for at bringe ham i spil.

- Jeg fornemmede lidt, at de to unge (Simon Pytlick og Mathias Gidsel, red.) var ved at tørre lidt ud til sidst i første halvleg. Jeg tænkte, at Rasmus kunne komme ind og hjælpe dem lidt med at tage nogle mand-mand-dueller.

- Rasmus har nogle fantastiske kvaliteter i mand-mand-spillet. Samtidig er han skydende, og hvis man får det sat ordentligt sammen og får bragt ham i nogle situationer, hvor Gidsel kommer bagom, så forsvaret slipper ham lidt, så er han fantastisk til at skyde eller spille den ind til stregen, siger Nikolaj Jacobsen.

Du kan følge fejringen af de danske VM-vindere dagen igennem her.