VM håndbold

Mor til Rasmus Lauge: - Jeg er super glad på hans vegne

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Anne Mette Lauge Schmidt har fulgt sønnens frygt for at misse endnu et mesterskab tæt.

Rasmus Lauge fra Bjerringbro var en af de danske håndboldherrer, der søndag aften løb med opmærksomheden, da han 10 gange sendt bolden i det franske mål.

Dagen derpå er glæden også stor hos hans mor.

- Jeg er super glad på hans vegne, skriver hun i en sms til TV MIDTVEST Anne Mette Lauge Schmidt.

Med 10 kasser i alt i kampen var Rasmus Lauge altafgørende for, at Danmark til sidst slog Frankrig og snuppede det tredje VM-trofæ i træk. Trofæet kom i hus efter en slutrunde, hvor en lægskade først holdt Lauge helt ude.

Fulgte tæt med

I knockoutfasen fandt han sig selv i en rolle som forsvarsspiller, men i finalen tog han alle med storm, og det betød, at han havde svært ved at holde tårerne tilbage på tv efter kampen.

- Sådan er det, når man har været igennem det, jeg har været igennem. Der var booket togbillet hjem, men så prøvede vi en sidste gang.

- Jeg kom tilbage i truppen, hjalp lidt til i forsvaret og havde det fint med det, og så kom jeg ind og spillede så stor en rolle i finalen. Det er rørende.

- Det er sgu svært at sætte ord på. Det har krævet meget af mig selv at holde modet oppe, og gutterne har skullet tage over, efter at vi havde forberedt os på, at jeg skulle være en del af det, siger Lauge ifølge Ritzau.

Anne Mette Lauge Schmidt skriver, at hun fulgte sønnens frygt for at misse slutrunden.

- Så derfor er jeg selvfølgelig en rigtig stolt mor, slutter hun.

Rasmus Lauge og resten det danske håndboldhold fejret mandag eftermiddag med rådhuspandekager på rådhuset i København.