VM håndbold

Overvandt skræk under VM-fejring: - Mine ben rystede

Henrik Kronborg overvandt sin galoperende højdestræk, da han og landsholdet blev hyldet på balkonen ved Københavns Rådhus.

Der er ingenting at sige til, at det ryster lidt i benene, når man træder ud på balkonen ved Københavns Rådhus.

Men for landsholdets assistenttræner, Henrik Kronborg, krævede det lidt ekstra indre overtalelse at tage skridtet derud og modtage hyldesten fra de tusindvis af fremmødte danske fans, der var mødt op for at fejre VM-triumfen.

Kronborg lider nemlig i så høj grad af højdeskræk, at det krævede noget ekstra at komme derud.

- Jeg var på balkonen, ja. Jeg har højdeskræk, så sidste gang (ved VM-triumfen i 2019, red.) var jeg ikke med. Men jeg tænkte, at nu skulle det være. Jeg tror, at man kan se, at jeg holder mig et skridt væk fra gelænderet. Men jeg tænkte, at nu skulle jeg prøvet det. Mine ben rystede en smule derude, men det var en fin fornemmelse, siger Henrik Kronborg til TV 2 SPORT.

- Det er en enorm glæde og stolthed over, at det lykkedes at vinde VM igen. Vi har været afsted i en måned med en fantastisk gruppe omkring holdet og spillere. Det har fungeret rigtig godt både på og uden for banen. Slutrunden har lignet en del fra den i 2019 i Danmark. Der har været en masse tilskuere og fans i hallen.

Derfor står Henrik Kronborg også tilbage med en "enorm glæde, " efter VM-guldet blev sikret med en finalesejr over Frankrig.

Kronborg har kun haft mulighed for at komme på balkonen én gang før. Det danske landshold var nemlig ikke på balkonen efter VM-guldet i 2021, da fejringen blev aflyst som følge af coronapandemien. I 2019 takkede assistenten så nej.

Danmarks håndboldherrer blev hyldet på Rådhuspladsen i København efter VM-triumfen i Sverige. Sejren blev traditionsmæssigt fejret med pandekager på Københavns rådhus, hvorefter spillerne hilste på de fremmødte på Rådhuspladsen. Video: TV 2 Sport

Henrik Kronborg har været assistenttræner på herrelandsholdet siden 2016.

Det største øjeblik i Gidsels liv

Kronborg var dog langt fra den eneste på balkonen.

Niklas Landin var første mand, der fik lov til at hæve trofæet, og et sandt brøl mødte målmanden. Han havde en stor andel i det danske VM-guld og havde endnu ikke fået armene ned mandag.

- Det er helt vildt, hvor meget opbakning der er. Det er ubeskriveligt, lød det fra Kiel-spilleren til TV 2 SPORT.

Også på backprofilen Mathias Gidsel gjorde menneskehavet i København stort indtryk.

- Det er det største øjeblik i mit liv. Jeg kan ikke beskrive det med ord. Det er det største, man kan opleve, sagde Gidsel.

VM-pokalen

Trofæet er et vandretrofæ, som blev overrakt første gange i Qatar i 2015. Her var det franskmændene, der løb med verdensmestertitlen.

Trofæet vejer 19,5 kg og er 50 cm højt. Det er udformet i messing, belagt med 24K guld og har påsat safirer og rød jaspis. Trofæet er produceret af det italienske Bertoni, og tilblivelsesprocessen har været nøje overvåget af skulptøren Ahmed Al Bahrani.

Kilde: DHF.